Hozzávalók
A pirítóshoz
- 1 db bagett (kb. 300 g)
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ mk morzsolt oregánó
A marinált paradicsomhoz
- 400 g színes koktélparadicsom
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- ½ csokor bazsalikom
A ricottakrémhez
- 250 g ricotta
- 60 g gorgonzola
- só
- frissen őrölt fekete bors
- ½ csokor bazsalikom
- 2 tk balzsamecet
- 1 tk méz
Hozzávalók
A pirítóshoz
- 1 db bagett (kb. 300 g)
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ mk morzsolt oregánó
A marinált paradicsomhoz
- 400 g színes koktélparadicsom
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- ½ csokor bazsalikom
A ricottakrémhez
- 250 g ricotta
- 60 g gorgonzola
- só
- frissen őrölt fekete bors
- ½ csokor bazsalikom
- 2 tk balzsamecet
- 1 tk méz
A ricottakrémes-koktélparadicsomos bruschetta recept első lépéseként a bagettet felszeleteljük, és egy sütőpapírral borított nagyméretű tepsire fektetjük. Az olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, borsot és az oregánót. Megkenjük vele a kenyereket, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre. A lényeg, hogy ropogós és aranybarna legyen, de ne száradjon ki.
Közben a paradicsomokat apró kockákra felvágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, balzsamecettel, a mézzel és az apróra vágott fél csokor bazsalikommal, majd állni hagyjuk kb. 20 percet. Közben a ricottát összekeverjük a kéksajttal, sóval, borssal, aprított bazsalikommal, balzsamecettel és a mézzel.
Minden kenyérszeletre pakolunk a krémből és a marinált paradicsomból, majd bazsalikomlevelekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: kb. 20 perc
- Sütési idő: kb. 10 perc
Ha tetszett a ricottakrémes-koktélparadicsomos bruschetta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!