Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

3 felturbózott pogácsa 1 receptben

Hozzávalók

1 - 1
tepsihez
+

A sülthagymás-baconöshöz

5 szelet bacon
1 fej vöröshagyma
100 ml meleg tej
15 g élesztő
300 g liszt
1 tk só
100 g puha vaj
1 db tojás

A spenótos-fetáshoz

1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
150 g spenót
80 ml meleg tej
15 g élesztő
300 g liszt
1 tk só
100 g feta
120 g puha vaj
1 db tojássárgája

A pesztós-tökmagoshoz

50 ml tej
15 g élesztő
150 g liszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk só
50 g pirított tökmag
150 g tejföl
1 db tojás
2 ek zöld pesztó
1 db felvert tojás a kenéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 felturbózott pogácsa 1 receptben

Ez a 3 pogácsa mindenki kedvence lett a szerkesztőségben. :D nem hazudok, ha azt mondom, hogy mindenki el volt tőle ájulva. Tökéletes vendégváró! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 1
tepsihez
+

A sülthagymás-baconöshöz

5 szelet bacon
1 fej vöröshagyma
100 ml meleg tej
15 g élesztő
300 g liszt
1 tk só
100 g puha vaj
1 db tojás

A spenótos-fetáshoz

1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
150 g spenót
80 ml meleg tej
15 g élesztő
300 g liszt
1 tk só
100 g feta
120 g puha vaj
1 db tojássárgája

A pesztós-tökmagoshoz

50 ml tej
15 g élesztő
150 g liszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk só
50 g pirított tökmag
150 g tejföl
1 db tojás
2 ek zöld pesztó
1 db felvert tojás a kenéshez
Bevásárlólistához adom

Sült hagymás- baconös pogácsa:

A bacont apróra vágjuk és elkezdjük közepes hőfokon lepirítani egy serpenyőben. Ha elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk az apróra vágott hagymát és addig pirítjuk, amíg meg nem karamellizálódnak. Kb. 10-15 percet vesz igénybe.

A tejben elmorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A lisztbe szórjuk a sót, a sült hagymát és a bacont. Elkeverjük, majd az összes nedves hozzávalóval együtt (az élesztős tejjel, vajjal, tojással) alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk és 1 órát hagyjuk kelni, meleg helyen. Ha megkelt, enyhén kiolajozott deszkára tesszük és 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk. Kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket egymástól pár cm távolságra, felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.

Spenótos-fetás pogácsa:

Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a durvára vágott spenótot és amikor picit összeesett elzárjuk, megvárjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.

A tejben elmorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A lisztbe szórjuk a sót, belemorzsoljuk a fetát. Elkeverjük az összes nedves hozzávalóval együtt (az élesztős tejjel, vajjal, tojássárgájával) alaposan kidagasztjuk. Kiolajozott tálba rakjuk, letakarjuk és 1 órát hagyjuk kelni, meleg helyen. Ha megkelt, enyhén kiolajozott deszkára tesszük és 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk.

Kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket egymástól pár cm távolságra, felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.

Pesztós-tökmagos pogácsa:

A tejben elmorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A liszteket összekeverjük a sóval és az apróra vágott tökmaggal. Elkeverjük, majd az összes nedves hozzávalóval együtt (az élesztős tejjel, tejföllel, tojással, pesztóval) és alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk és 1 órát hagyjuk kelni, meleg helyen. Ha megkelt, enyhén kiolajozott deszkára tesszük és 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk.

Kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket egymástól pár cm távolságra, felvert tojással megkenjük a tetejüket,és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások