Hirdetés

Rozskenyér

Hozzávalók

1
1250 g-os kenyérhez
+

A kovászhoz

200 ml sör
1 tk méz
50 g pizzaliszt (BL 00)
100 g teljeskiörlésű rozsliszt
10 g friss élesztő

A kenyérhez

kovász
300 ml sör
1 tk olívaolaj
1 tk méz
350 g pizzaliszt (BL 00)
100 g graham liszt
100 g kenyérliszt (BL 80)
10 g friss élesztő
1 púpozott mk aszkorbinsav
15 g só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rozskenyér

Szeretnétek egy jól működő, bevált rozskenyér receptet? Hát persze, hogy igen, úgyhogy merüljetek el a következő sorokban!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
1250 g-os kenyérhez
+

A kovászhoz

200 ml sör
1 tk méz
50 g pizzaliszt (BL 00)
100 g teljeskiörlésű rozsliszt
10 g friss élesztő

A kenyérhez

kovász
300 ml sör
1 tk olívaolaj
1 tk méz
350 g pizzaliszt (BL 00)
100 g graham liszt
100 g kenyérliszt (BL 80)
10 g friss élesztő
1 púpozott mk aszkorbinsav
15 g só
Bevásárlólistához adom

A friss, meleg, ropogós héjú kenyérnél szerintünk kevés jobb dolog van, pláne ha van egy bevált receptetek, amivel mindezt a csodát az otthonotokban is el tudjátok készíteni.

Elsőként elkészítjük a kovászt; a sörben felfuttatjuk az élesztőt és a kétfajta liszt és a méz társaságában, egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap a kovászt és a többi hozzávalót egy tálba tesszük. Jól összekeverjük és 20 percig dagasztjuk, majd letakarva 30 percig kelesztjük. Az idő elteltével átgyúrjuk a tésztát, kerekre formázzuk és egy szilikonos sütőpapírral bélelt kerek formába tesszük. Bevagdossuk, megszórjuk egy kevés liszttel és még 1 órán át kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és egy hőálló tálban 1,5 dl vizet berakunk a legalsó szintre. A sütési idő első 10 perce után 200 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet és további 35 perc alatt készre sütjük a kenyeret. Egy rácsos felületen hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások