Hozzávalók
- 300 g fehér rozsliszt
- 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 100 g fehér tönkölyliszt
- 1 csipet cukor
- 2 tk porélesztő
- 100 g natúr tökmag
- 1 csomag rozskovász
- 450 ml langyos víz
- 2 ek olívaolaj
- 1 csapott ek só
A formázáshoz
- liszt
Hozzávalók
- 300 g fehér rozsliszt
- 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 100 g fehér tönkölyliszt
- 1 csipet cukor
- 2 tk porélesztő
- 100 g natúr tökmag
- 1 csomag rozskovász
- 450 ml langyos víz
- 2 ek olívaolaj
- 1 csapott ek só
A formázáshoz
- liszt
A liszteket, a cukrot, a porélesztőt és a tökmagot összekeverjük egy keverőtálban, majd hozzáadjuk a rozskovászt, beleöntjük a vizet és az olajat, és elkezdjük összekeverni. Mehet bele a só, majd pár percet dagasztjuk, ezután lefedve 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen.
Egy fémedénybe rakunk egy kevés vizet, berakjuk a sütőbe, amit 220 fokra előmelegítünk.
Közben a megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, megformázzuk, és egy csatos, kerek tortaformába tesszük. Megszórjuk egy kevés liszttel, maximum 1 cm mélyen bevágást ejtünk a tetején, majd berakjuk az előmelegített sütőbe 15 percre, ezután 190 fokon sütjük tovább 35-40 percig. Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk állni legalább 15 percet.
Ha tetszett a tökmagos rozskenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!