Hozzávalók
A tésztához:
- 180 g vaj
- 170 g cukor
- 3 db tojás
- 180 g liszt
- 1 csapott ek sütőpor
- 2 ek instant kávé
A sziruphoz:
- 100 ml espresso
- 3 ek cukor
- 50 ml whiskey
A krémhez:
- 200 ml jéghideg habtejszín
- 80 g porcukor
- 300 g mascarpone
- 30 ml whiskey
Ír kávékrémes süti
Hozzávalók
A tésztához:
- 180 g vaj
- 170 g cukor
- 3 db tojás
- 180 g liszt
- 1 csapott ek sütőpor
- 2 ek instant kávé
A sziruphoz:
- 100 ml espresso
- 3 ek cukor
- 50 ml whiskey
A krémhez:
- 200 ml jéghideg habtejszín
- 80 g porcukor
- 300 g mascarpone
- 30 ml whiskey
A tésztához a puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a tojásokat, instant kávét, sütőport és a lisztet. A tésztát sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül a tészta a sziruphoz valókat összeforraljuk, hogy feloldódjon a cukor.
A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük, menetközben hozzákeverjük a porcukrot, majd óvatosan, nagyobb mozdulatokkal belekeverjük a mascarponét és a whiskey-t is.
A kihűlt tésztát 4 felé vágjuk (keresztben és hosszában is félbe). A lapokat meglocsoljuk a sziruppal, majd a krémmel együtt rétegezzük. A legfelső krémréteget megszórjuk cukrozatlan kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütit, hogy összeérjenek az ízek.