Hirdetés
Bespájzolva

Kolbászos-medvehagymás burgonyafánk

Karantén junk
Hirdetés

Kóstold meg Magyarországot!

Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

A jelige, ami évről évre egyre nagyobb durranás. Ez a Gourmet fesztivál, egy hazai rendezvény, amely már nemzetközi szárnyakra kelt. Tegnap ott voltunk az idei fesztivál sajtótájékoztatóján, most megmutatjuk, milyen finomságokkal készülnek nekünk. De mi is történt tegnap?

A GastroArt-Electrolux Élménykonyha megtelt illatokkal, színekkel és újságírókkal. Négy Michelin csillagos séf várt bennünket egy-egy, az idei tematikához (eper-mangalica) passzoló étellel. Sárközi Ákos mangalica köröm-mozaikkal készült nekünk, a rá jellemző játékossággal és lendülettel, színekkel. Megkóstolhattuk a Costes karaját, melyet Palágyi Eszter keze alatt készítettek. Az Onyx zöldalmás-garam masalás véreshurkával készült. A Costes Downtown egy desszerttel zárta a sort, amely egy csodálatos puncstorta volt bazsalikom-morzsa koszorúban. Fontos megjegyezni, hogy a tematika mindig a tradíció-szezonalitás páros jegyében születik meg, ezért esett idén a választás az eperre, amely a szezonalitást testesíti meg és párjára a mangalicára, amely pedig a magyar hagyományt jelképezi a fesztiválon. Nem utolsó sorban igen kellemes harmóniát alkotnak együtt.  A csillagos séfek elárulták, hogy ezeken az ételeken kívül még számos meglepetést tartogatnak a fesztiválra látogatóknak.

Külföldi sztárokkal is találkozhatunk. Itt lesz Ana Roš, Szlovéniából, aki jelenleg a világ legjobb női séfje. Lengyelorzág legjobb étterme, a varsói Atelier Amaro képviselteti magát. És az én személyes kedvencem, Anna Olson, a kanadai sztárcukrász is idelátogat és elkészíti nekünk Viktória királynő kedvenc teasüteményét.

                                     Costes Downtown                                                                                              Onyx

Mindezek mellett rengeteg újdonsággal várnak bennünket: lesznek interaktív programok a „Gourmet Workshop by Electrolux” helyszínen, mely tavaly debütált, igen nagy sikerrel. Részt vehetünk „Hungarian Michelin all-stars” vacsorákon, idén újdonság, hogy  lesz gyerekeknek kreált helyszín is, ahol a kicsik is jól érezhetik magukat. Természetesen az Electrolux gasztroszínpad idén is megtelik fellépőkkel, lesz kovászos kenyér sütés Szabi, a pék jóvoltából, magyar barista válogatottak villantják meg tudásukat és még temérdek program és meglepetés várja a látogatókat.

Borkonyha                                                                                                     Costes

A részletes programot itt találjátok: http://sziget.hu/gourmetfesztival/programok/gasztroszinpad/

A workshopokra és a vacsorákra előre kell jegyet foglalni, melyet a Gourmet fesztivál honlapján tudtok megtenni: http://sziget.hu/gourmetfesztival

A belépőhöz idén is rengeteg ajándék jár majd, gasztromagazinokat, borospoharat, borkóstolót, pálinka kóstolót és az Electrolux jóvoltából mini street food szendvicseket is kapunk a jegyünk mellé.

Gasztrofanoknak és újdonságra éhezőknek kötelező program. Május 18-21-ig, a Millenáris Parkban.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások