Hozzávalók
- 2 fej hagyma (nagy)
- 4 szál répa (kisebb)
- 4 szál fehérrépa
- 0.25 fej zeller
- 4 db krumpli (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ág friss rozmaring
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- olaj
- 250 ml barna sör
- 4 szelet marhalábszár (velős csonttal együtt)
- 300 ml alaplé
- 1 db citrom leve
Hozzávalók
- 2 fej hagyma (nagy)
- 4 szál répa (kisebb)
- 4 szál fehérrépa
- 0.25 fej zeller
- 4 db krumpli (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ág friss rozmaring
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- olaj
- 250 ml barna sör
- 4 szelet marhalábszár (velős csonttal együtt)
- 300 ml alaplé
- 1 db citrom leve
Egy nagyobb tepsire rakjuk a nagy darabokra vágott zöldségeket és a megroppantott fokhagymát, amit sózunk, borsozunk, rászórjuk a zöldfűszereket, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és ráöntjük a sört.
A húst sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd a zöldségekre tesszük. A visszamaradt szaftra ráöntjük az alaplevet, felforraljuk, majd ráöntjük a húsra. Alufóliával lefedjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3 órára, majd felvesszük 170 fokra a hőt, és további 40 percet sütjük. Levesszük a fóliát, és még 20 percet sütjük.
Ezután kiszedjük a húst, külön tálba tesszük a zöldségeket, a szaftot pedig egy gyorsforralóban a negyedére redukáljuk. A külön rakott zöldségeket a citromlével meglocsoljuk, és áttörjük. A húst a mártással és a pürével tálaljuk.
Ha tetszett a lassan sült marhalábszár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!