Hozzávalók
A dresszinghez
- 1 fej fokhagyma
- 6 ek olívaolaj
- 3 ek fehérborecet
- só, bors
A salátához
- 3 db szívsaláta (kb. 10 cm hosszúak)
- 200 g színes koktélparadicsom
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 1 csomag mozzarellagolyó
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
Hozzávalók
A dresszinghez
- 1 fej fokhagyma
- 6 ek olívaolaj
- 3 ek fehérborecet
- só, bors
A salátához
- 3 db szívsaláta (kb. 10 cm hosszúak)
- 200 g színes koktélparadicsom
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 1 csomag mozzarellagolyó
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
A fokhagymát megtisztítás nélkül elfelezzük, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ellenőrizzük le, mert minden fokhagyma másként sül, ha még nem puha, akkor tegyük vissza legalább 5 percre a sütőbe. Ha megsült, kinyomjuk a sült, krémes belsejét, és összekeverjük a dresszing hozzávalóival, majd hagyjuk kihűlni.
A saláták külső, nagyobb leveleit (kb. 8 db) leszedjük, mert ebbe fog jönni a töltelék. A megmaradt salátát felaprítjuk, és összekeverjük az elfelezett paradicsommal, a lecsepegtetett csicseriborsóval, a mozzarellagolyóval, az összetépkedett bazsalikommal, és beleforgatjuk a dresszinget. Mehet bele még egy csipet só és bors, megtöltjük vele a salátákat, és készen is vagyunk. Fontos, hogy csak tálalás előtt töltsük be a leveleket, nehogy összefonnyadjanak. Végül olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!