Hozzávalók
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 4 db kápia paprika
- 1 db nagyobb padlizsán
- 80 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 fej fokhagyma
- 200 g konzerv csicseriborsó
- 10 db aszalt paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 1 marék pirított tökmag
- 1 tk pirospaprika
- ½ tk füstölt pirospaprika
- 2 - 3 szál friss oregánó
Hozzávalók
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 4 db kápia paprika
- 1 db nagyobb padlizsán
- 80 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 fej fokhagyma
- 200 g konzerv csicseriborsó
- 10 db aszalt paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 1 marék pirított tökmag
- 1 tk pirospaprika
- ½ tk füstölt pirospaprika
- 2 - 3 szál friss oregánó
A sárga- és fehérrépát kockákra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Mellérakjuk a kápia paprikákat és a padlizsánt, majd olívaolajjal átmasszírozzuk őket. Mehet rájuk só, bors, és melléjük az egész fokhagymafej. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük őket.
Még melegen lehúzzuk a paprikák és a padlizsán héját, eltávolítjuk a magjukat, a húsukat egy nagy aprító- vagy turmixgépbe dobjuk a többi hozzávalóval együtt, és alaposan lezúzzuk. Ha kell, még fűszerezzük, majd üvegekbe töltjük. Hűtőben simán eláll 1-2 hétig.
Ha tetszett a zöldséges paté receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!