Hirdetés
Karácsonyi menü

5+1 kedvenc péksütink Budapesten

Mézeskalácsfűszeres kalács fehér csokival

Van még valami, amit meg lehet csinálni mézeskalácsból?

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

Extra finom vendégváró!
Hirdetés

5+1 kedvenc péksütink Budapesten

Szerencsére egyre több a jó pékség a városban, így egyre több a jó péksütemény, amiért megéri utazni is egy kicsit. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, édeset és sósat egyaránt.
Hirdetés

Mustáros csavart – Pékműhely

A csavart az egyik kedvenc műfajom. A Pékműhelyben szerintem egészen tökélyre fejlesztették ezt: van paradicsomos, sajtos-tejfölös és a legnagyobb kedvencem, a mustáros csavart. Régebben baconös is volt, sajnos az már megszűnt. Ha gyors éhségűző kell, én mindig ezt választom. Laktató, szép nagyra sütik, és ráadásul az ára is nagyon baráti: 350 Ft. A Dérynében is nagyon bejön nekem a kecskesajtos csavart, de az jóval kisebb. Szerintem otthon is süssetek csavartat, szeretettel ajánlom mindenkinek például ennek a káposztás csavartnak a receptjét az oldalról. 

Szerelmes levél (Pékműhely), 1024 Lövőház utca 7-9.

Fotó: Kalas Györgyi

Pisztáciás csiga – Déryné pékség

Ez az a péksüti, amiért simán felülök a villamosra, és elzötyögök a Krisztina térre, pedig nem is vagyok édesszájú, csak simán pisztáciarajongó. Sajnos a képen éppen a diós változat látható, mert pont ma, amikor szintén elvillamosoztam oda a hóesésben, nem sütöttek pisztáciásat, csak diósat. Hát, ilyen ez a pékszakma. Ez a termék nem olcsó mulatság, 790 Ft egy csiga, de megéri: belül fantasztikus, tömény pisztáciakrém, a tetején pedig sok-sok pisztácia. A diós olcsóbb, 450 Ft, és az is remek! Készüljetek fel egy tömény vajas tésztára. Amúgy ez is egy olyan hely, ahol minden péksütit szívesen ajánlok. Ők is mesterei a csavart műfajnak, és az egyik titkos kedvencem a kacsazsíros pogácsa, ami jó borsos, és csak 200 Ft. 

Déryné pékség, 1013 Krisztina tér 3. 

Fotó: Kalas Györgyi

Svéd kardamomos tekercs (cardamommbullar) – nor/ma

Egyre több helyen kezd elterjedni egy nagyon finom, dán péksüti, nekünk is van rá egy remek receptünk. Ez a fahéjas tekercs egyszerűségében tökéletes, éppen azért, mert nincs tele töltelékkel, és így is szuper! Ára 500 Ft. A nor/ma pékségről ebben a cikkünkben olvashattok bővebben. 

nor/ma 1053 Kecskeméti utca 11.

Fotó: Erdőháti Áron

Olívás-mozzarellás csiga – Panificio il Basilico

A Panificióban legjobban a kelt tésztákat szeretem – itt ebből készülnek a csigák is, a sós és az édes változat is. Nem leveles tésztával, mint a többi helyen, és ettől sokkal háziasabb az íze is. Kedvencem a mindenféle sajtos csiga. Van háromsajtos, és mozzarellás-olívabogyós is. Hatalmas adag, szuper reggeli, az ára 470 Ft. 

Panificio il Basilico Városmajor, 1122 Városmajor utca 34. 

Fotó: Panificio il Basilico/Facebook

Kétszer sült mandulás croissant – Arán Bakery

A kétszer sütés nem véletlen, ettől lesz a croissant jó ropogós, belülre pedig a házi mandulakrém kerül. Nem éppen kicsi adag, az biztos. Igazi mandulás ízélmény, 790 Ft. Az Arán Bakeryről ebben a cikkünkben olvashattok bővebben. 

Arán Bakery, 1077. Wesselényi utca 23. 

Fotó: Arán bakery/Facebook

Baconös-tojásos napocska – Három Tarka Macska

Leveles tészta, rajta besamel-mártás, némi bacon és mindezek tetején egy aranysárga tükörtojás. Kell ennél több reggelire? Aligha. Igaz, az ára is megfelel egy komplett reggelinek: 840 Ft. A Három Tarka Macska történetét ebben a cikkünkben olvashatjátok el. 

Három Tarka Macska pékség, 1066 Teréz krt. 22. 

Fotó: Mudra László
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások