Hirdetés

A legelegánsabb köret: hercegnő burgonya

Hirdetés

A legelegánsabb köret: hercegnő burgonya

Imádjuk a burgonyát mindenféle formában, mégis néha jól esnek a sült krumplinál kicsit komplikáltabb és mutatósabb változatai. A hercegnő burgonyáról sokan azt gondolják, hogy nem tartozik a legegyszerűbb köretek közé, pedig ez tipikusan az a kaja, aminél kevés belefektetett munkával hatalmasat lehet villantani!:)
Hirdetés

Hozzávalók (kb. 15 darabhoz)

  • 800 g főzni való krumpli
  • 90 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • parmezán
Fotó: Erdőháti Áron

A burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni, miután megfőtt, hideg vizet eresztünk rá majd meghámozzuk. Egy krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy kihűljön. Hozzáadjuk a tojássárgát, a durvára vágott petrezselymet és a szerecsendióval fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük és egy habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodjuk a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor még meleg megszórjuk reszelt parmezánnal, akkor tökéletes, ha kívül ropog, belül pedig lágy és krémes.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások