Hozzávalók
- 250 g étcsokoládé
- 220 g vaj
- 180 g liszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 270 g cukor
- 4 db tojás
- 100 ml whiskey
Hoztunk megint egy ütős párost: itt a whiskeys brownie
Hozzávalók
- 250 g étcsokoládé
- 220 g vaj
- 180 g liszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 270 g cukor
- 4 db tojás
- 100 ml whiskey
Az étcsokit a vajjal elkezdjük vízgőz fölött összemelegíteni. Közben egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, az átszitált kakaóporral, sóval és fahéjjal. Mikor a csoki és a vaj összeolvadt, robotgéppel vagy kézi mixerrel, alacsony fokozaton belekeverjük a cukrot, egyenként a tojásokat, majd a whiskeyt, végül hozzákeverjük a lisztes részt is. A masszát egy 18×28-es formába simítjuk és 170 fokon, légkeveréses sütőben 25 percig sütjük.