A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 50 g paprikás kolbász
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g köles
- 2 tk sűrített paradicsom
- 100 ml fehérbor
- 1 l alaplé vagy víz
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 100 ml passata
- 30 g parmezán
- 50 g vaj
- 1 kis csokor friss bazsalikom
Kölesrizottó
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 50 g paprikás kolbász
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g köles
- 2 tk sűrített paradicsom
- 100 ml fehérbor
- 1 l alaplé vagy víz
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 100 ml passata
- 30 g parmezán
- 50 g vaj
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk, kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olívaolajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a kölest, a paradicsompürét és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és lassú tűzön kavargatjuk, mintha egy rizottót csinálnánk.
Ha felszívta a bort, merőkanalanként adagaljuk hozzá az alaplevet, amíg meg nem puhul. Kb. ha a felénél járunk, beleöntjük a borsót, a passatát, sózzuk, borsozzuk. Ha az összes alaplevet felvette, elzárjuk, belerakjuk a vajat és belereszeljük a parmezánt. Durvára vágott bazsalikomot is szórunk bele. Az előzőleg megpirított kolbászt apróra vágjuk és ezzel megszórva tálaljuk.