Hozzávalók
- ½ fej káposzta
- 1 tk köménymag
- 2 tk só
- 40 ml ecet
- 150 ml víz
- 2 ek cukor
Klasszik köményes káposztasaláta
Hozzávalók
- ½ fej káposzta
- 1 tk köménymag
- 2 tk só
- 40 ml ecet
- 150 ml víz
- 2 ek cukor
A káposztasaláta a világ egyik legjobb dolga, mert szinte minden főételhez passzol, és elkészíteni is gyerekjáték.
A káposztát zöldséghámozóval vagy egy éles késsel vékony csíkokra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A köménymagot egy forró serpenyőben kicsit lepirítjuk, „kipattogtatjuk”, mert így jobban kioldódik az aromája. Egy kis edénybe tesszük, hozzákeverjük a többi hozzávalót, megvárjuk amíg a cukor is feloldódik, majd a káposztára öntjük. Alaposan összeforgatjuk, és fogyasztásig hűtőbe rakjuk. Pár órát jó, ha állni hagyjuk.
Ha tetszett a klasszik köményes káposztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!