Hozzávalók
A salátához
- 1 db zeller (nagyobb)
- olívaolaj
- só, bors
- 2 szál angol zeller
- 80 g rukkola
- 1 kis csokor petrezselyem
A citrusos vinaigrette-hez
- 2 db citrom
- 1 db narancs
- 1 tk cukor
- 1 mk mustár
Só
- 100 ml olaj
A halhoz
- 600 g pisztrángfilé
- 100 g só
- 100 g cukor
A bundához
- 3 db tojás
- 60 g mandulaliszt (mi hántolatlant használtunk)
- 60 g kukoricaliszt
- 1 csipet só, bors
- 25 g szeletelt mandula
- 80 - 100 ml víz
A sütéshez
- 50 g kukoricaliszt
- olaj
Mandulabundás pisztráng
Hozzávalók
A salátához
- 1 db zeller (nagyobb)
- olívaolaj
- só, bors
- 2 szál angol zeller
- 80 g rukkola
- 1 kis csokor petrezselyem
A citrusos vinaigrette-hez
- 2 db citrom
- 1 db narancs
- 1 tk cukor
- 1 mk mustár
Só
- 100 ml olaj
A halhoz
- 600 g pisztrángfilé
- 100 g só
- 100 g cukor
A bundához
- 3 db tojás
- 60 g mandulaliszt (mi hántolatlant használtunk)
- 60 g kukoricaliszt
- 1 csipet só, bors
- 25 g szeletelt mandula
- 80 - 100 ml víz
A sütéshez
- 50 g kukoricaliszt
- olaj
A salátához a zellert meghámozzuk, félbevágjuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, majd alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. egy órára, a lényeg, hogy puhára süljön.
A pisztrángfiléket alul-felül megszórjuk sóval és cukorral, és egy órát állni hagyjuk. Ezután alaposan lemossuk őket, és törlőpapíron leszárítjuk.
A bunda elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi összetevőt csomómentesre keverjük, majd összeforgatjuk a fehérjével.
Az olajat 170 fokra melegítjük, majd a pisztrángot először kukoricalisztbe, utána a kész bundába mártjuk, és 6-7 perc alatt készre sütjük az olajban. Mint mindig, most is leitatjuk róla a felesleges olajat törlőpapíron.
A salátához egy citrusos vinaigrette-et készítünk, amihez a citrusok héját lereszeljük, majd a levüket kifacsarjuk és egy turmixgépbe tesszük. Hozzákanalazzuk a mustárt, felöntjük az olajjal, beleszórjuk a cukrot és a sót is, majd homogénre keverjük. Ezután belekeverjük a citrusok lereszelt héját is.
A zellert kivesszük a sütőből, felkockázzuk, az angol zellert pedig meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Mindent összekeverünk, hozzáadjuk a rukkolát és a petrezselymet, és már tálalhatunk is.
Ha tetszett a bundás pisztráng receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!