Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 330 g vaj
- 100 ml vörösbor
- 6 db tojás
- 500 g kristálycukor
- 240 g finomliszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk gyömbér
- 90 g kakaópor
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
A tetejére
- 100 g aszalt barack
Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 330 g vaj
- 100 ml vörösbor
- 6 db tojás
- 500 g kristálycukor
- 240 g finomliszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk gyömbér
- 90 g kakaópor
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
A tetejére
- 100 g aszalt barack
A forralt boros brownie-hoz a csokoládét, a bort és a vajat összeolvasztjuk vízgőz fölött. Amikor teljesen felolvadt, levesszük az edényt a vízgőzről és félretesszük hűlni.
Közben a tojást habosra keverjük a cukorral, majd összeöntjük az olvasztott csokoládéval. Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, a kakaóport, a sót és a sütőport. Csomómentesre keverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni és kockákra vágva tálaljuk.
Az aszalt barackot apróra vágjuk és megszórjuk vele a tetejét.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a forralt boros brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Persze brownie-t nem csak télen süthettek, minden évszakban tökéletes desszert tud lenni. Szinte végtelen módon ízesíthető. Jöjjön néhány frankó recept, ami biztosan téged is elcsábít:
Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie