Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 120 g pancetta
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 szál szárzeller
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 500 g sütőtök
- 4 db babérlevél
- só, bors
- 1 rúd fahéj
- 2 tk szerecsendió
- 2 cm gyömbér
- 400 ml vörösbor
- 2 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 1 ½ liter alaplé
- 300 g kagylótészta
- 2 konzerv cannellini bab (310 g-os kiszerelés)
- 200 g bébispenót
- 200 g parmezán + a tálaláshoz
- 1 ½ db citrom leve
Téli minestrone
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 120 g pancetta
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 szál szárzeller
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 500 g sütőtök
- 4 db babérlevél
- só, bors
- 1 rúd fahéj
- 2 tk szerecsendió
- 2 cm gyömbér
- 400 ml vörösbor
- 2 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 1 ½ liter alaplé
- 300 g kagylótészta
- 2 konzerv cannellini bab (310 g-os kiszerelés)
- 200 g bébispenót
- 200 g parmezán + a tálaláshoz
- 1 ½ db citrom leve
A téli minestrone elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk közepes lángon, majd rádobjuk az 1 cm-es kockára vágott pancettát és kisütjük a zsírját. Ezután rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, további 3-4 percig pirítjuk, majd mehet rá az 1 cm-es kockára vágott szárzeller, répa és sütőtök is. További 4-5 perc pirítás következik.
Hozzáadjuk a fűszereket: a babérlevelet, sót, borsot, fahéjat, szerecsendiót és reszelt gyömbért, felöntjük a vörösborral, és közepes lángon 6-7 percig rotyogtatjuk, míg elpárolog az alkoholtartalma és kicsit redukálódik a folyadék. Ezután felöntjük a darabolt paradicsommal és az alaplével. 20-25 percig lassan gyöngyöztetjük a levest közepes fokozaton.
Mikor a sütőtök ressre főtt benne, hozzáadjuk a tésztát, a babot és a bébispenótot, ami lehet friss és fagyasztott is. További 8-10 percig főzzük, majd belefacsarjuk a citrom levét, beleszórjuk a reszelt parmezánt, és átkeverjük. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk a levest.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a téli minestrone recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!