Hozzávalók
- 6 db tojás
- 1 db lime
- 3 db chilipaprika
- 300 ml víz
- 200 ml 10%-os ecet + 1-2 ek a tojásfőzéshez
- 1 ek kristálycukor
- só
- 1 tk koriander
- 1 tk egész bors
- 1 tk fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db avokádó
- 1 ek tejföl
- őrölt bors
- 1 tk méz
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
A tálaláshoz
- 2 tk füstölt paprika
- 2 szál koriander
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 1 db lime
- 3 db chilipaprika
- 300 ml víz
- 200 ml 10%-os ecet + 1-2 ek a tojásfőzéshez
- 1 ek kristálycukor
- só
- 1 tk koriander
- 1 tk egész bors
- 1 tk fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db avokádó
- 1 ek tejföl
- őrölt bors
- 1 tk méz
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
A tálaláshoz
- 2 tk füstölt paprika
- 2 szál koriander
A tojásokat enyhén ecetes vízben keményre főzzük, aztán hideg (akár jeges) vízbe pakoljuk őket. Ameddig a tojások hűlnek, összerakjuk a savanyítólevet. Ehhez felkarikázzuk a lime felét, nagyobb darabokra vágjuk a chiliket, és egy gyorsforralóba tesszük a vízzel és az ecettel együtt. Hozzáadjuk a fekete borsot, a koriandert, a fűszerköményt, a megroppantott fokhagymát, a cukrot és egy kevés sót, és felforraljuk az egészet.
Megpucoljuk a tojásokat, leöntjük a meleg savanyítólével, és egy éjszakát állni hagyjuk benne. Másnap az avokádót egy tálba tesszük, meglocsoljuk fél lime levével, sózzuk, és villával pépesre törjük. Hozzákeverjük a tejfölt, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és a félbevágott tojások sárgáját. Belekeverjük a krémbe a finomra vágott lila hagymát, aztán visszatöltjük a fehérjékbe. A kaszinótojásokat füstölt paprikával és korianderlevelekkel díszítjük.
- Elkészítés: 35 perc
- Hűtési idő: 1 éjszaka
Ha tetszett a mexikói kaszinótojás recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!