Hirdetés

Az ultimate antipasti tál

Hozzávalók

4
főre
+
8 szelet olasz szalámi
4 szelet prosciutto sonka
5 - 6 szem száras kapribogyó
6 - 8 szem fekete olívabogyó
6 - 8 szem zöld olívabogyó
2 ek kapribogyó
4 - 5 levél rukkola

A marinált paprikához

500 g színes kaliforniai paprika
1 szál újhagyma felszeltelve
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só, bors

A pácolt mozzarellához

200 g mini mozzarella golyó
1 csokor friss petrezselyem felaprítva
1 db citrom reszelt héja
2 ek olaj
bors

A paradicsomos bruschettához

½ db bagett 4 szeletbe vágva
3 - 4 szem koktélparadicsom
250 g ricotta
6 - 7 szem szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 tk só, bors
4 - 5 levél friss bazsalikom

A gorgonzolás crostinihez

4 szelet 3-4 mm vastagra vágott bagett
4 ek gorgonzola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az ultimate antipasti tál

Ha szeretnétek egy igazán villantós előétellel meglepni a családot, akkor ez az olasz antipasti tál tökéletes lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
8 szelet olasz szalámi
4 szelet prosciutto sonka
5 - 6 szem száras kapribogyó
6 - 8 szem fekete olívabogyó
6 - 8 szem zöld olívabogyó
2 ek kapribogyó
4 - 5 levél rukkola

A marinált paprikához

500 g színes kaliforniai paprika
1 szál újhagyma felszeltelve
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só, bors

A pácolt mozzarellához

200 g mini mozzarella golyó
1 csokor friss petrezselyem felaprítva
1 db citrom reszelt héja
2 ek olaj
bors

A paradicsomos bruschettához

½ db bagett 4 szeletbe vágva
3 - 4 szem koktélparadicsom
250 g ricotta
6 - 7 szem szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 tk só, bors
4 - 5 levél friss bazsalikom

A gorgonzolás crostinihez

4 szelet 3-4 mm vastagra vágott bagett
4 ek gorgonzola
Bevásárlólistához adom

A marinált paprikákhoz a paprikát sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem feketedik a héja. Ekkor kivesszük és még forrón egy tálba rakjuk, fóliával lefedjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük a héját, nagy darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük és fél órán át hagyjuk állni.

A pácolt mozzarella hozzávalóit szintén összekeverjük és ezt is minimum fél órát hagyjuk állni.

A bruschettához a bagettszeleteket megpirítjuk. A szárított paradicsomot, ricottát, fokhagymát, olívaolajat egy aprítógépben krémesre zúzzuk, majd sózzuk, borsozzuk és megkenjük vele a pirított kenyérszeleteket. Felszeleteljük a koktélparikat és a bazsalikommal együtt a tetejére rakjuk.

A crostinihez a bagettszeleteket megpirítjuk, rárakjuk a gorgonzolát.

Összerakjuk a tálat: egy nagy deszkán kis tálkába rakjuk a mozzarellát, a sült paprikát, a száras kaprit. Rusztikusan rápakoljuk a crostiniket, bruschettákat és a maradék helyre tesszük a sonkákat és a tetejükre szórjuk a kapribogyót, a kétféle olívabogyót, rukkolát és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal.

Az ultimate antipasti tál

Ha tetszett az antipasti tál receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások