Hirdetés
Bespájzolva

OMG: Házi mogyorókrémrecept!

Hozzávalók

6
dl-hez
+
22 ½ dkg törökmogyoró
3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj)
1 csipet só
1 ek kristálycukor
3 ek cukrozatlan kakó
45 dkg tejcsokoládé
2 dl tej
10 dkg tejpor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG: Házi mogyorókrémrecept!

Mindenki nagy kedvence, a mogyorókrém, még nagyobb kedvenc lesz, ha magatok készítitek - így sokkal több mogyorót és csokit pakolhattok bele, hogy még teltebb ízeket kapjatok. Fél óra laza munkával életetek legjobb nutella élményetekhez juttathatjátok magatokt, szóval hajráááá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

6
dl-hez
+
22 ½ dkg törökmogyoró
3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj)
1 csipet só
1 ek kristálycukor
3 ek cukrozatlan kakó
45 dkg tejcsokoládé
2 dl tej
10 dkg tejpor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mogyorót száraz tepsibe tesszük és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketetdni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját.

IMG_1590.jpg

A mogyorót késes robotgépben lágy vaj állagúra őrlöljük. (Óvatosan a géppel, inkább pulzálva érdemes dolgoztatni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen. Hozzáadjuk a sót, és cukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót, és az olajat és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, a cukor teljesen feloldódjon.

nutella.jpg

Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet és simára keverjük a tejporral.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a tejes masszával.

A mogyorókrémet kikeverjük a tejes-csokis masszával, üvegbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mosorókrémet, vagyis a házi nutellát. Tartsátok hűtőben, de számoljatok vele, hogy ott egy kicsit megszilárdul! Hűtőben tárolva kb. 1 hétig áll el, de ez teljesen mindegy, mert max 2 nap alatt el fog fogyni 😉

IMG_1677.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások