Hozzávalók
- 22 ½ dkg törökmogyoró
- 3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj)
- 1 csipet só
- 1 ek kristálycukor
- 3 ek cukrozatlan kakó
- 45 dkg tejcsokoládé
- 2 dl tej
- 10 dkg tejpor
Hozzávalók
- 22 ½ dkg törökmogyoró
- 3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj)
- 1 csipet só
- 1 ek kristálycukor
- 3 ek cukrozatlan kakó
- 45 dkg tejcsokoládé
- 2 dl tej
- 10 dkg tejpor
A mogyorót száraz tepsibe tesszük és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketetdni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját.
A mogyorót késes robotgépben lágy vaj állagúra őrlöljük. (Óvatosan a géppel, inkább pulzálva érdemes dolgoztatni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen. Hozzáadjuk a sót, és cukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót, és az olajat és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, a cukor teljesen feloldódjon.
Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet és simára keverjük a tejporral.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a tejes masszával.
A mogyorókrémet kikeverjük a tejes-csokis masszával, üvegbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mosorókrémet, vagyis a házi nutellát. Tartsátok hűtőben, de számoljatok vele, hogy ott egy kicsit megszilárdul! Hűtőben tárolva kb. 1 hétig áll el, de ez teljesen mindegy, mert max 2 nap alatt el fog fogyni 😉