Hirdetés

OMG: Házi mogyorókrémrecept!

Hozzávalók

6
dl-hez
+
22 ½ dkg törökmogyoró
3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj)
1 csipet só
1 ek kristálycukor
3 ek cukrozatlan kakó
45 dkg tejcsokoládé
2 dl tej
10 dkg tejpor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

OMG: Házi mogyorókrémrecept!

Mindenki nagy kedvence, a mogyorókrém, még nagyobb kedvenc lesz, ha magatok készítitek - így sokkal több mogyorót és csokit pakolhattok bele, hogy még teltebb ízeket kapjatok. Fél óra laza munkával életetek legjobb nutella élményetekhez juttathatjátok magatokt, szóval hajráááá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

6
dl-hez
+
22 ½ dkg törökmogyoró
3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj)
1 csipet só
1 ek kristálycukor
3 ek cukrozatlan kakó
45 dkg tejcsokoládé
2 dl tej
10 dkg tejpor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A mogyorót száraz tepsibe tesszük és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketetdni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját.

IMG_1590.jpg

A mogyorót késes robotgépben lágy vaj állagúra őrlöljük. (Óvatosan a géppel, inkább pulzálva érdemes dolgoztatni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen. Hozzáadjuk a sót, és cukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót, és az olajat és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, a cukor teljesen feloldódjon.

nutella.jpg

Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet és simára keverjük a tejporral.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a tejes masszával.

A mogyorókrémet kikeverjük a tejes-csokis masszával, üvegbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mosorókrémet, vagyis a házi nutellát. Tartsátok hűtőben, de számoljatok vele, hogy ott egy kicsit megszilárdul! Hűtőben tárolva kb. 1 hétig áll el, de ez teljesen mindegy, mert max 2 nap alatt el fog fogyni 😉

IMG_1677.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?