Hozzávalók
- 600 ml tej
- 800 ml zöldségalaplé
- 300 g finomra őrölt kukoricadara
- só, bors
- 40 g vaj
- néhány szál snidling
Hozzávalók
- 600 ml tej
- 800 ml zöldségalaplé
- 300 g finomra őrölt kukoricadara
- só, bors
- 40 g vaj
- néhány szál snidling
A polenta elkészítéséhez a tejet és az alaplevet egy lábasba tesszük, beleöntjük a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk, majd közepes lángon krémes polentát főzünk belőle 7-8 perc alatt.
Végül belerakjuk a vajat, ezzel el is készült. Tányérba szedjük, és megszórhatjuk egy kevés frissen aprított snidlinggel.
Tipp: Ha kicsit folyósabbra szeretnétek, 200-300 ml-rel több alaplevet használjatok!
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a polenta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!