Hirdetés

Almás cideres sertés stew

Hozzávalók

4
személyre
1 ek liszt
só, bors
1 kg csontozott sertéslapocka
4 ek olívaolaj
1 fej nagyobb hagyma
4 szál zellerszár
2 szál répa
350 ml alma cider
2 ek almaecet
friss zöldfűszer csokor petrezselyem, zsálya, kakukkfű
250 ml alaplé
3 db krumpli
2 db alma
Hirdetés

Almás cideres sertés stew

Egyszerre édes és sós ragu, kellemes ízek és abszolút ünnepi hangulat! Kell ennél több az ünnepek közeledtével? Naná, hogy nem!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
1 ek liszt
só, bors
1 kg csontozott sertéslapocka
4 ek olívaolaj
1 fej nagyobb hagyma
4 szál zellerszár
2 szál répa
350 ml alma cider
2 ek almaecet
friss zöldfűszer csokor petrezselyem, zsálya, kakukkfű
250 ml alaplé
3 db krumpli
2 db alma

A lisztet elkeverjük a sóval és a borssal. A húst nagyobb, kb. 6 centis kockákra vágjuk és alaposan összeforgatjuk a fűszeres liszttel. Egy öntöttvas edényt felmelegítünk nagyon forróra és kevés olajon a húsok minden oldalát megpirítjuk, majd ha kész, kivesszük őket.  A felkockázott hagymát, a répát és a zellerszárat az edényben visszamaradt zsiradékon néhány perc alatt megdinszteljük. Ha a hagyma megpuhult, rázúdítjuk a cidert és az almaecetet, majd mehet bele vissza a hús is. A zsályából, kakukkfűből és a

petrezselyemből egy ilyen célra használható zsineggel kis csokrot kötünk, és ez is megy a stew-ba, majd az egészet felöntjük alaplével.

Lefedjük a tálat, aztán irány a 170 fokra előmelegített sütő és első körben 1,5 órán át sütjük a ragut. A krumplit közben meghámozzuk és felkockázzuk, majd a 1,5 óra elteltével hozzáadjuk a

raguhoz, ami ismét mehet a sütőbe újabb 30 percre. A fél óra elteltével beledobjuk  a meghámozott és kockákra vágott almát is, amivel újabb 10 percig sül az egész és kész is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások