Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Marokkói fűszeres burek

Hozzávalók

Hozzávalók
1
18 cm átmérőjű tortaformához
+

A töltelékhez

1 tk édesköménymag
1 tk köménymag
1 ek koriandermag
olívaolaj
só, bors
5 ek hántolt, sótlan pisztácia
500 g darált marhahús
200 g sütőtök
6 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (kicsi)
1 mk őrölt chili
3 - 4 szem datolya
2 nagy marék spenót
1 csokor friss koriander
1 db tojás

Az összeállításhoz

6 db réteslap
100 g olvasztott vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marokkói fűszeres burek

A burek egy rétesfajta, amit sokszor csiga alakban sütnek meg. Ez a variáció marokkói fűszerezésű, ami eléggé feldobja a marhahúst. Picit nehezebb elkészíteni, de egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
18 cm átmérőjű tortaformához
+

A töltelékhez

1 tk édesköménymag
1 tk köménymag
1 ek koriandermag
olívaolaj
só, bors
5 ek hántolt, sótlan pisztácia
500 g darált marhahús
200 g sütőtök
6 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (kicsi)
1 mk őrölt chili
3 - 4 szem datolya
2 nagy marék spenót
1 csokor friss koriander
1 db tojás

Az összeállításhoz

6 db réteslap
100 g olvasztott vaj
Bevásárlólistához adom

Egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani az édesköménymagot, köménymagot és  a koriandermagot. Ha elkezd illatozni, egy mozsárba öntjük. Beledobunk 2 gerezd fokhagymát, 1 teáskanál  sót egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd az egészet pasztává zúzzuk össze. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a magokat pirítottuk, a pisztáciát is megpirítjuk, majd ezt is kiszedjük és egy késsel felaprítjuk, félretesszük. Utána 2 evőkanál olajon elkezdjük lepirítani a marhahúst. Ha kiengedte a levét a hús, rádobjuk az apróra vágott sütőtököt.

Sózzuk, borsozzuk és 3-4 percig pirítjuk. Ezután beleöntjük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy egy kicsit összeessen. További 5 percig pirítjuk. Ezután rárakjuk a fűszeres pasztát, ízlés szerint megszórjuk chilivel és további 5 percig pirítjuk. Megszórjuk a felaprított pisztácia felével és az apróra vágott datolyával. Belekeverjük a spenótot, és ha összeesett, elzárjuk. Ekkor megszórjuk az apróra vágott korianderrel és az egészet hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, belekeverünk egy tojást.

A vajat felolvasztjuk. Egy réteslapot leterítünk, megkenjük vékonyan mindenhol az olvasztott vajjal és ezt még kétszer megismételjük. Ekkor rákanalazzuk a ragu felét úgy, hogy a hozzánk közelebb eső részére rakjuk, a szélétől 2 cm-re és óvatosan feltekerjük az egészet. Ugyanezt a maradék lapokkal és raguval megcsináljuk még egyszer. A 2 henger alakú tésztát csiga formában beletekerjük  egy kiolajozott csatos tortaformába. Ha marad a tésztából, akkor nyugodtan süssük meg egy külön edényben.

A tetejét megkenjük vajjal, megszórjuk a maradék pisztáciával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Majd felvesszük 200 fokra a sütő hőmérsékletét és további 10 percig sütjük, amíg picit meg nem barnul.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások