A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 tk édesköménymag
- 1 tk köménymag
- 1 ek koriandermag
- olívaolaj
- só, bors
- 5 ek hántolt, sótlan pisztácia
- 500 g darált marhahús
- 200 g sütőtök
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kicsi)
- 1 mk őrölt chili
- 3 - 4 szem datolya
- 2 nagy marék spenót
- 1 csokor friss koriander
- 1 db tojás
Az összeállításhoz
- 6 db réteslap
- 100 g olvasztott vaj
Marokkói fűszeres burek
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 tk édesköménymag
- 1 tk köménymag
- 1 ek koriandermag
- olívaolaj
- só, bors
- 5 ek hántolt, sótlan pisztácia
- 500 g darált marhahús
- 200 g sütőtök
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kicsi)
- 1 mk őrölt chili
- 3 - 4 szem datolya
- 2 nagy marék spenót
- 1 csokor friss koriander
- 1 db tojás
Az összeállításhoz
- 6 db réteslap
- 100 g olvasztott vaj
Egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani az édesköménymagot, köménymagot és a koriandermagot. Ha elkezd illatozni, egy mozsárba öntjük. Beledobunk 2 gerezd fokhagymát, 1 teáskanál sót egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd az egészet pasztává zúzzuk össze. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a magokat pirítottuk, a pisztáciát is megpirítjuk, majd ezt is kiszedjük és egy késsel felaprítjuk, félretesszük. Utána 2 evőkanál olajon elkezdjük lepirítani a marhahúst. Ha kiengedte a levét a hús, rádobjuk az apróra vágott sütőtököt.
Sózzuk, borsozzuk és 3-4 percig pirítjuk. Ezután beleöntjük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy egy kicsit összeessen. További 5 percig pirítjuk. Ezután rárakjuk a fűszeres pasztát, ízlés szerint megszórjuk chilivel és további 5 percig pirítjuk. Megszórjuk a felaprított pisztácia felével és az apróra vágott datolyával. Belekeverjük a spenótot, és ha összeesett, elzárjuk. Ekkor megszórjuk az apróra vágott korianderrel és az egészet hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, belekeverünk egy tojást.
A vajat felolvasztjuk. Egy réteslapot leterítünk, megkenjük vékonyan mindenhol az olvasztott vajjal és ezt még kétszer megismételjük. Ekkor rákanalazzuk a ragu felét úgy, hogy a hozzánk közelebb eső részére rakjuk, a szélétől 2 cm-re és óvatosan feltekerjük az egészet. Ugyanezt a maradék lapokkal és raguval megcsináljuk még egyszer. A 2 henger alakú tésztát csiga formában beletekerjük egy kiolajozott csatos tortaformába. Ha marad a tésztából, akkor nyugodtan süssük meg egy külön edényben.
A tetejét megkenjük vajjal, megszórjuk a maradék pisztáciával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Majd felvesszük 200 fokra a sütő hőmérsékletét és további 10 percig sütjük, amíg picit meg nem barnul.