Olasz fagyi és kovászos kenyér egy helyen: egyesült a Bake My Day és a KedvesKrém
A KedvesKrém még 2014-ben nyitott meg Budán, a Batthyány utcában. Akkor még igazán nagy szónak számított, hogy egy fagyi kizárólag természetes alapanyagokból készül, mesterséges színezékek, ízesítők és térfogatnövelők nélkül. Szerencsére ma már jobb a helyzet fagyi-fronton, de azért még most sem mondható általánosnak az a hozzállás a fagyikészítésben, ami Kun Balázst, a KedvesKrém tulajdonosát jellemzi. Nem csoda, hogy a fagyizó azóta is töretlen népszerűségnek örvend, sőt két éve nyitottak egy másik egységet is Pesten, a Balassi Bálint utcában.
A pesti üzlet is nagyon jó hangulatú – ezt a klasszikus, mély fémtárolók eleve megalapozzák. Egyszerre tízféle fagyit találtok náluk, tejes alapú és sorbet fagyikat egyaránt. Amikor én ott jártam, éppen zuhogott az eső, és öt fok volt, de azért a ti kedvetekért megkóstoltam a málnát, a fehér csokit és a mandulát is. És örömmel jelenthetem, hogy mindegyik nagyon ízlett. Szép, kövér gombócokat kaptok 320 forintért.
Egy fagyizó élete azonban leginkább csak nyáron pörög. Éppen ezért régóta foglalkoztatja őket egy olyan üzleti koncepció megvalósítása, ami lehetővé teszi a téli nyitvatartást, mert hiába sütik a finomabbnál finomabb tortákat és pitéket, ez nem biztosította az egész éves stabil működést. Így találtak rá a Bake My Day-re, és megtörtént az egyesülés, hiszen ők szuper, minőségi kovászos kenyeret és vajjal teli péksütiket árulnak, a KedvesKrém pedig cserébe egy kis fagyipulttal támad a Böszörményi úton, így mindenki jól jár.
A Bake My Day-ről is írtam már nektek többször. Szabó Péternek és Takács Zoltánnak jelenleg két péksége van, az egyik Őrmezőn a Kérő utcában, egy másik üzlet pedig a Böszörményi úton. Mindkét helyen a munkaerő egy része megváltozott munkaképességűekből áll. Kenyerüket vadkovászos technológiával készítik, és igen nagy a választék péksüteményekből is, amelynek kínálatát folyamatosan bővítik. A Böszörményi úton – békeidőben legalábbis – reggeli étlap is van, de egy fagyipult kétségkívül hiányzott. Májustól azonban a budai Böszörményi úton is elérhetők a KedvesKrém gombócai!
A két egység fúziójából egyébként remek péksütik is születtek, mint például a málnával töltött kosárka, ami nemcsak szép, de finom is, hasonlóan a pisztáciakrémmel töltött croissanthoz, ami tényleg nem szűkölködik a valódi pisztáciából készült krémben.
Ezek a különlegességek egyelőre csak a KedvesKrém pesti üzletében érhetők el, de a továbbiakban készülnek még egyéb finomságokkal is. Emellett kaphatók az üzletben a KedvesKrém saját, családi készítésű lekvárjai és mézei, hiszen Balázs szüleinek méhészete van. A saját mézüket használják a fagylaltok ízesítéséhez is.
A 12. kerületben a Böszörményi úton pedig májustól kereshetitek a fagyipultot, ahol főleg klasszikus ízekkel találkozhattok majd. Egyéb újdonságok is történnek egyébként a Bake My Day pékség háza táján, hiszen júniusban nyílik legújabb, harmadik egységük szintén Budán, az Attila úton.
KedvesKrém Műhely, 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 19.