Hirdetés
Green Kitchen

Vadonatúj pékséget indít egy menő séf, rendelheted is a kovászos kalácsot!

Hirdetés

Vadonatúj pékséget indít egy menő séf, rendelheted is a kovászos kalácsot!

Hirdetés
Heiszler Olivér sokáig Londonban főzött, majd itthon a Michelin-csillagos Tanti éttermet vezette. Most úgy döntött, a fakanalat péklapátra cseréli, és KÓPÉK néven pékséget indít. Kovászos kalácsot és francia kenyeret is rendelhetsz tőle.
Hirdetés

Egy vadonatúj pékség: a KÓPÉK

Mit is keresnek KÓPÉK a Parkban? A jelenlegi helyzet párhetes szünetre kényszerítette a Haris Parkot, de az élet ezután sem állt meg a házban: az egyik konyhán a Magyar Gasztronómiai Egyesület szervezésében – a legnagyobb körültekintés mellett – önkéntes séfek jótékonysági főzése zajlik adomány alapanyagokból. De mivel még maradt szabad kapacitás az előkészítőkben, így elindult egy szuper pékség is.

Heiszler Olivér séf tehát – aki többek között a Michelin-csillagos Tanti étteremet is vezette egy ideig – az egyik helyiségben régóta dédelgetett álmát valósítja meg: fakanál helyett péklapátot ragad, és KÓPÉK néven manufaktúrát indít, ahol kenyereket és húskészítményeket állít elő. A név a vele élő két kópára a kisfiára és a család tacskójára utal. Az első teljesen érintésmentes átadást április 11-re, húsvét szombatjára időzítik. 

Szerda éjfélig a KÓPÉK Facebook-oldalán rendelhetőek az alábbi termékek:

  • Kovászos kalács, 400 g (tejjel és vajjal készül): 750 Ft
  • Francia parasztkenyér, 650 g (vegán): 600 Ft
  • Portóis-kacsamájas mousseline (nagyon finom májkrém), 200 g (nincs benne sertéshús vagy tejtermék): 1200 Ft

A termékek teljesen adalékanyag-mentesek, a kovász miatt pedig még húsvét hétfőn is ugyanolyan élményt nyújtanak majd a pékáruk, mint a sütés napján. Átvételkor a második kerületi Haris Park gazdasági bejáratánál várják a névre szóló csomagok a megrendelőket. Az autóval érkezőknek a csomagtartóba teszik a pakkot, a gyalogos/biciklista kuncsaftokat pedig egy fedett sátorban várja majd a rendelésük. 

Heiszler Olivér elmondta, hogy a KÓPÉK pékséget nem ideiglenes üzletnek szánják, hanem nagyon remélik, hogy a járvány után is tudnak majd tovább üzemelni, egyelőre keresik az állandó helyet. Tervben van többféle kovászos kenyér készítése is; még keresik hozzá a megfelelő sütőt. 

Honnan rendelhetsz még húsvéti kalácsot? 

A Babka Budapestnek kedd estig még leadhatjátok megrendeléseiteket a húsvéti finomságokra! A hagyományos fonott és foszlós kalácsok mellett tudtok előrendelni csokis-diós babkát (4990 Ft) vagy Szorgos Gazda medvehagymájával készített medvehagymapesztós babkát (3990 Ft). Kérjétek árlistájukat, vagy rendeljetek elő a deli@babkabudapest.hu e-mail-címen!

Nyuszis briós, fotó: Facebook/ Villa Bagetelle

A Budai Pékségtől csütörtökig tudtok kalácsot rendelni. Nagyon sokfélét sütnek: sós, koszorú, sima fonott, kakaós fonott, kávéházi. Az I., II., XI. és XII. kerületben hétfőtől szombatig 9.00 és 17.00 óra között ki is szállítják a kenyereket, süteményeket, szendvicseket, de akár a reggeliteket is.

A Karanténkalács nevű kezdeményezésről már mi is írtunk, ezt itt tudjátok elolvasni. Tőlük is rendelhettek vajas-mandulás húsvéti kalácskoszorút és nagy kalácscsomagot, amiben 2 db félkilós kalács van, mindkettő 1000 Ft. 

A Panificio il Basilico pékségtől csütörtökig tudtok kalácsot rendelni – ebben a cikkünkben pedig nagyon sok pékséget felsoroltunk, akiktől tudtok kenyeret házhoz hozatni. Itt érdemes szétnézni, mert szinte valamennyi pékség vállal húsvéti kalácsot is. Sőt, a Pékműhelytől fagyasztva is megrendelhetitek a nyers tésztát, és otthon csak sütni kell. A 12. kerületi Brótpékségben (Villa Bagatelle) egész héten tudtok kalácsot rendelni, sőt nyuszi alakú brióst is!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások