Hirdetés

Elhunyt a tiramisu feltalálója

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Hidegen is fogyaszthatod másnapra elcsomagolva!

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke

Karácsonyi csirke!
Hirdetés

Elhunyt a tiramisu feltalálója

Hirdetés
Nélküle nem lenne se tiramisu palacsinta, se tiramisu muffin, Az eredetiről nem is beszélve.
Hirdetés

Kilencvenhároméves korában meghalt Aldo Campeol, a tiramisu édesség “atyja”.

Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.

Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.

Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisút.

Sőt 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.

Forrás: MTI

tiramisu-palacsinta

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Tiramisureceptek a Street Kitchen oldaláról:

Tiramisu muffin

Tiramisu-palacsinta

Tiramisu-piskótatekercs

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?