Hirdetés
Green Kitchen

10 emlékezetes kajás jelenet a Star Warsból

Hirdetés

10 emlékezetes kajás jelenet a Star Warsból

Hirdetés
Már csak néhány hónap, és újra mehetünk a moziba megnézni egy új epizódot minden idők legnagyobb sorozatából. Míg a Csillagok Háborúja mindenkinek a szívét képes élvezettel megtölteni, ugyanennyire képes lehet a gyomrunkat is korgásra kényszeríteni? A lehető legváltozatosabb ételek és italok fordulnak elő George Lucas univerzumában, gyakrabban is, mint gondolnánk! Íme ezek közül a tíz legjobb pillanat!
Hirdetés

A kék tej a Csillagok Háborúja IV. – Egy új reményből

Hogy micsoda? Kék tej? De miért kék? Hát azért, mert bantha tejből van, te kis butus (tudjátok, az a nagy szőrös-szarvas izé). Az eredeti verzióban a kék tej szimplán egy eleme Luke és Lars bácsi kiegyensúlyozott, tápértékekben gazdag reggelijének; de azóta az ital kvázi önálló életre kelt, és megjelent mind az előzményekben, mind a Zsivány Egyesben is. A kék tej annyira szimbólumává vált a rajongóknak, hogy még a Zsivány Egyes rendezője Gareth Edwards is tolt egyet belőle, amikor meglátogatta az eredeti forgatási helyszínt.

A Mos Eisley kantin a Csillagok Háborúja IV – Egy új reményből

Egy öreg varázsló, egy vidéki srác és két robot besétál egy bárba. Ez nem egy vicc, hanem pontosan így kezdődik a klasszikus Mos Eisley kantin jelenet, noha ami ezt követi, arra mindenki emlékszik. Először is Luke veszekedése, mely Ponda Baba karjába kerül. Aztán következett Greedo és Han interakciója (na ki lőtt elsőnek?); valamint hiába élünk egy olyan világban, ahol egy nagy fülű izé vezethet egy víz alatti királyságot, a droidoknak mégsincs helyük a bárban.

Luke találkozik Yodával a Birodalom Visszavágban

Yoda mester minden bizonnyal a világegyetem legnagyobb gourmet-ja. Már a találkozásunk első pillanatában is Luke snackjei között turkál, hátha talál közöttük valami finomságot. Ráadásul amikor később visszatérnek Yoda fájához, az idős Jedi egy finom vacsit is készít, melyben gombák és egy élő kígyó is megtalálható. Ezek szerint már akkor is létezett paleo diéta…

Darth Vader az ebédlőben várakozik a Birodalom Visszavágban.

Rengeteg elég fura jelenet található a Csillagok Háborúja filmekben, de Darth Vader megérkezése a Felhővárosba az egyik legröhejesebb. Lando bevezeti Hant, Leiát, Csubit és C3PO maradékát egy ebédlőbe, ahol Vader és Boba Fett türelmesen várnak rájuk. A legjobb rész az egészben? Az ebédlőasztal meg van terítve, ételek és italok várnak rájuk. Ne feledjük, hogy a hét karakterből egyedül hárman képesek emberi ételt fogyasztani, avagy nem viselnek sisakot, szóval szívesen megkérdeznénk attól, aki ezt kitalálta, hogy ezt mégis hogy?

Jabba megeszik egy békát a Jedi Visszatérben

Jabba a hutt nem épp a legjobb fizikai állapotban van, de ne feledjük, hogy ő a huttok fajtájából való, szóval ez talán megbocsátható. Mindettől függetlenül, az egyik jelenetben a palotájában Jabba megragad egy élő békát a trónja melletti befőttes üvegből és jóízűen elfogyasztja. Nyami, az a savanyított sivatagi béka!

R2-D2 italt szolgál fel Jabba rabszolgahajóján a Jedi Visszatérben

Miután C3PO tolmácsnak választották ki miután megadta magát a gonosznak, a kis R2-D2 pincér szerepbe került a fedélzeten. Természetesen pillanatokkal később Artu segít Luke gazdának azzal, hogy kilövi felé a fénykardját, amely aztán egy olyan láncreakciót indít el, mely végén mindenki drámai halált hal, kivéve Boba Fett.. talán.

Padmé és Anakin körtét esznek a Klónok Támadásában

Kettejüknek van pár kajás jelenete az előzmény trilógiában, de ez a legsütibb. Anakin az Erő segítségével felszeletel egy körtét szeretett Padméjának, aki valamilyen okból kifolyólag ezt mégis kés és villa segítségével fogyasztja el.

Obi Wannak halálpálcikákat ajánlanak fel a Klónok Támadásában

Ebben a részben Obi Wan betér Anakinnal egy bárba, miközben egy fejvadászt keresnek. Míg Anakin keresgél, Obi a bárpulthoz megy egy blue Curacao-ért, és ajánlanak neki egy halálpálcát, ami egy közepes hallucinogénnak számít ebben az univerzumban. Obi Wan dob egy alap elmetrükköt, és meggyőzi a dealert, hogy menjen haza, és gondolkodjon el az életéről. Más kérdés, hogy biztos, hogy mindent láttunk? Mi van, ha Obi Wan tényleg vett egy pálcikát? Rögtön más fényben tűnne fel a harmadik rész!

Rey kenyere az Ébredő Erőben

Lomisnak lenni nehéz, még ha a Jakkun is élsz. Lezuhant Csillagrombolókat kell átkutatnod alkatrészekért, és azt majd remélhetőleg el tudod csereberélni kenyéradagra. Ha szerencséd van, találsz egy robotot is, aki több műkenyeret tud neked intézni, mint amennyit szerettél volna. Mondjuk ehelyett választhatsz egy csillagközi kalandot is, de csak akkor, ha van egy kis lelkiismereted. A vicc az egészben az, hogy valóban létezik ilyenfajta instant kenyér – ki kér egyet?

Rey fura nassolnivalója Maz kastélyából az Ébredő Erőben

De most komolyan, Rey mindig kajál valamit? Mihelyst ő, Finn, Han Solo és Csubi megérkeznek Maz Kanata kastélyába, Rey rögtön elugrik valamit flamózni. Ez most úgy tűnik, mintha valami földönkívüli gyümölcs lenne, de igazából csak egy alma pagodakarfiollal a tetején. Az mondjuk figyelemre méltó, hogy a jelenetben egyedül ő eszik, majd nem sokkal utána rögtön lesz is egy haluzós jelenete Maz pincéjében. Véletlen egybeesés? Aligha!

Forrás

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások