A cékla igazi téli zöldség, ezerféle módon felhasználhatjuk, ráadásul maga a megtestesült egészség.
Céklás-gombás ragu rösztin tálalva
Ez a kaja nemcsak finom, hanem abszolút zero waste! Még a cékla leveleit is felhasználtuk, és annyit mondhatunk: elképesztően király lett! A szaftos gombás-céklás ragu rösztiágyon nagyon jól működik.
Sültcékla-pesztós olasz nokedli
A nokedlit tojással vagy pörkölt mellé esszük a leggyakrabban, de Lilla most egy elképesztően finom sültcékla-pesztót készített, és összeismertette a nokedlivel. Kettőjük barátsága szerintünk örökké fog tartani! 🙂
Balzsamecetes céklakrémleves
A céklakrémlevesnek már a színe is felvidít, de ha megkóstolod, tuti, hogy rákattansz! Oltári jó az íze, ráadásul nagyon jól passzol az ünnepi időszakhoz is. Ennek a kajának nem is kell több reklám, irány a konyha és ess neki a receptnek!
Céklás-uborkás quinoasaláta
Ha most, az ünnepek alatt is figyelsz arra, hogy mi kerül a tányérodra, akkor a quinoa jó barátod lesz. Nagyon jól áll neki a cékla, az uborka és a kesudió, a végeredmény pedig egy kellemesen savanykás, könnyű saláta, amire a buggyantott tojás teszi fel a koronát.
Almás-diós céklasaláta
Könnyű ebédnek és lightos vacsorának is beillik ez az almás-diós céklasaláta, de köretnek is tökéletes egy szelet hús mellé, ha valami izgalmasabbat falnál a rizs–krumpli duónál. Alig több mint 10 perc alatt megleszel vele, és már eheted is a világ legegészségesebb téli saliját!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!