A Cayenne-bors (ami valójában nem is bors) és az egész chilipaprika is jó barátotok lesz ezekben a receptekben, de csak csínján bánjatok velük, nehogy túlzásba essetek!
Csípős zellerkrémleves
Nóri zellerkrémlevese elég tuti, ugyanis hidegen és forrón is fogyasztható, így attól függően variálhatjátok, hogy mire vágytok. Nemcsak húsmentes, hanem tejmentes is, a zeller turmixolásától lesz igazán krémes, még tejszínre sincs szükség hozzá. A levesbe Cayenne-bors kerül, a tálalásnál a tetejére pedig egy kis chiliolajat is ajánlunk, hogy még izgalmasabb legyen!
A legcsípősebb mexikói burrito
Ennek a receptnek a neve nem csalás, nem ámítás, de persze rajtatok is múlik, hogy mennyire csípős chilipaprikát használtok. Igazi mexikói burrito, amibe csirkemell, chilis bab és rizs is kerül, ezeket pedig a lime-lé és a koriander egészíti ki. Ádám receptje elsőre bonyolultnak tűnhet, de az elkészítése csak fél óra, úgyhogy nem kell a fél napot a konyhában tölteni miatta.
Chilis-pisztáciás fehércsoki-mousse
Szerintünk a chili + csoki páros nagyon összeillik, és ez igaz a fehér csokira is, amit Ákos használt ennek a pohárdesszertnek az elkészítéséhez. A fehércsoki-mousse-nak az amaretto és a Cayenne-bors ad különlegesen pikáns ízt, a tetejére pedig tökéletesen illik egy kis pisztácia is pluszban. Ha vendégeket vártok, egy ilyen desszerten tuti meglepődnek!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!