Hirdetés

5 szuper hangulatos vidéki csárda ünnepi étkezésekhez

Ham and eggs

Klasszik reggeli

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Hidegen is fogyaszthatod másnapra elcsomagolva!
Hirdetés

5 szuper hangulatos vidéki csárda ünnepi étkezésekhez

Hirdetés
A tél nemcsak a hideg, hanem a befelé fordulás és a lelassulás időszaka is. Ilyenkor remélhetőleg több időnk van egy kicsit a családra, és jobban be tudjuk iktatni a nagy összejöveteleket, étkezéseket is az időnkbe. Egy csárda azért jó választás, mert garantáltan a család minden generációja talál magának megfelelő fogást, és senki nem marad éhes.
Hirdetés

A téli magazinunkban sok-sok izgi helyet gyűjtöttünk nektek össze, és kifejezetten nagy hangsúlyt fektettünk a vidéki célpontokra. Budapestről több mint 100, vidékről pedig közel 70 kipróbált helyet ajánlunk. Ezekből válogattuk most össze a legjobb házias csárdákat. Ráadásul most nemcsak a jó ételekre, hanem a kellemes hangulatra is rámentünk: olyan csárdákat ajánlunk, ahol a meleg kemencéhez bújva, a tűz mellett lehet házias ételeket enni és jókat beszélgetni. 

Határmenti Vigadó Bozsok 

Kőszegtől nem messze, az osztrák határtól mindössze 300 méterre, a szőlőhegyen található a csárda. Nyáron a hangulatos kerthelyiségben a környező dombokban gyönyörködhetünk, télen pedig a kemencéhez bújva lehet jót ebédelni. Téli hidegben jól tesszük, ha kifejezetten a búbos kemence mellé foglalunk. A klasszikus csárdaételek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a vasi tájételekre is, így kóstolhattok náluk dödöllét, vasi násznagylevest és bozsoki pincepörköltet is. Pénteken és szombaton a vacsora mellé élőzene is jár!

9727 Bozsok, Szőlőhegy

Határmenti vigadó/Facebook

Régi Csárda és Panzió 

Az ország egyik eldugott kis szegletében, Nagykanizsától nem messze található a Régi Csárda, ahol az egész család jól érezheti magát. Minden étel frissen készül, és az alapanyagokat a környékbeli termelőktől szerzik be. Az étlapon a hagyományos csárdaételek mellett olyan különlegességek is szerepelnek, mint a rántott békacomb és a sörös csülök. Ide nemcsak egy étkezésre érdemes betérni, hiszen a hely szállást is kínál, jó kiindulópont tehát egy nagy családi ünnepléshez. A környéken rengeteg a kirándulási lehetőség, és közel vannak a szlovén látnivalók is. Szép a kert is, bár ez természetesen inkább nyáron élvezhető. 

8776 Magyarszerdahely, 74-es út 1. 

Rév Csárda Érsekcsanád

A Rév Csárdában nem akarják eldönteni a bajai vs. szegedi vitát, egyszerűen csak az ország legjobb halászlevét kínálják. Minden vendégnek frissen készítik bográcsban, még a fát és a pirospaprikát is gondosan megválogatják, ezért vagy foglaljatok előre, vagy pedig számítsatok rá, hogy egy bogrács halászlé nagyjából egy óra alatt készül el. A csodás halászlevet aztán szépséges környezetben fogyaszthatjátok el a Duna-parton. Foglalás erősen ajánlott! Január kivételével a téli időszakban is nyitva vannak, a belső tér is nagy és hangulatos, így nem lesz gond a várakozás. Van jó néhány más étel is az étlapon, de azért itt a hal van főszerepben, arra készüljetek!

6347 Érsekcsanád, Dunapart üdülő-part

A Rév csárda specialitása a halászlé. Fotó: Erdőháti Áron

Kisvendéglő a Hargitához

Hagyományos erdélyi és magyar ételeket kínáló étterem, amelyet már a vidék legjobb vendéglőjének is megválasztottak. A belső teret a tulajdonosok erdélyi hagyományoknak megfelelően dekorálták – minden saját gyűjtés –, és az étlapon is sok az erdélyi fogás, így kissé változatosabb a többi, magyaros ételeket kínáló csárdánál. Gyakran főznek bárányt, a kenyeret pedig a kemencében sütik, de készítenek csángó pecsenyét és természetesen hagyományos csorbalevest is. 

5600 Békéscsaba, Tavasz utca 7.

Nagylaposi Birkacsárda 

A Körösök vidékének egyik legkedveltebb vendéglátóhelye a Birkacsárda. Saját gyümölcsös, konyhakert és kiváló minőségű alapanyagok biztosítják a perfekt csárdaélményt. A jóféle húsok abszolút hangsúlyosak az étlapon, a híres birkapörköltjüket kötelező megkóstolni! A konyhára kerülő hús zömét családjuk szürkemarha, mangalica és juhtenyészete biztosítja. Ideális hely családi étkezésre, a legkisebbeknek külön játszóteret alakítottak ki. 

5502 Gyomaendrőd (Nagylapos) V. kerület 289. 

A Nagylaposi Birkacsárda étlapján sokféle étel közül választhattok. Fotó: Nagylaposi Birkacsárda/Facebook

Ha tetszett ez a cikk, akkor szerezzétek be a legújabb téli magazinunkat itt, amiben még több helyet találtok majd, amit ti is felzabálhattok idén télen! 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?