Hirdetés

Almás palacsinta házi vaníliapudinggal

Hozzávalók

4
főre

A palacsintához

300 g liszt
30 g barna cukor
3 tojás
1 csipet só
500 ml tej
3 g szárított élesztő
1 nagy alma
20 g olvasztott vaj
olaj a sütéshez

A töltelékhez

5 ek barna cukor
4 tk fahéj
5 nagy alma
2 ek méz
200 ml víz

A sodóhoz

1 vaniliarúd
1 púpozott ek keményítő
8 tojássárgája
100 g cukor
600 ml tej
200 ml tejszín
Hirdetés

Almás palacsinta házi vaníliapudinggal

Igazi klasszikusnak mondható az almás palacsinta vanília pudinggal, DE!Természetesen, ha házilag csináljátok hozzá a pudingot, akkor még zseniálisabb lesz! Egy leves után vagy csak simán desszertként is abszolút megállja a helyét! :P
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre

A palacsintához

300 g liszt
30 g barna cukor
3 tojás
1 csipet só
500 ml tej
3 g szárított élesztő
1 nagy alma
20 g olvasztott vaj
olaj a sütéshez

A töltelékhez

5 ek barna cukor
4 tk fahéj
5 nagy alma
2 ek méz
200 ml víz

A sodóhoz

1 vaniliarúd
1 púpozott ek keményítő
8 tojássárgája
100 g cukor
600 ml tej
200 ml tejszín

A palacsintához a cukrot, sót, élesztőt, lisztet alaposan elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, hogy csomómentes tésztát kapjuk, majd belereszeljük nagylyukú reszelőn a megtisztított almát. Lefedjük és 30-40 percig hagyjuk picit kelni. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat megpucoljuk és lereszeljük, és a cukorral, fahéjjal és mézzel együtt elkezdjük párolni. Ha picit elfőtte a levét, felöntjük a vízzel és kb. 5-6 percig főzzük. A sodóhoz a száraz hozzávalókat és a tojássárgáját egy nagy lábasban csomómentesre keverjük, a vaníliarúd magjait kikaparjuk és a héját is beletesszük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet és tejszínt majd lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.

Ha picit megkelt a palacsinta, hagyományos módon kisütjük: egy teflon serpenyőt kicsit kiolajozunk és merőkanalanként palacsintát sütünk belőle. Ezekbe töltjük az almás ragut, leöntjük a sodóval és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások