Hirdetés

Szuperszínes cukormázas fánkok

Hozzávalók

kb.
10
darabhoz
+

A tésztához:

240 g liszt (BL55)
100 ml tej
20 g friss élesztő
30 g porcukor
2 db nagyobb tojássárgája
1 csipet só
30 g olvasztott vaj

A bevonáshoz:

2 db tojásfehérje
150 g porcukor
½ db citrom leve
matcha por
céklapor (vagy kevés átzúzott málna)
1 tk fagyasztott áfonya pürésítve (botmixerrel)

A díszítéshez:

liofilizált málna
aprított pisztácia
áfonyaszemek
színes cukorkák
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szuperszínes cukormázas fánkok

Ha már kipróbáltátok a joghurtfánk és a túrófánk receptünket is, és jöhet a következő kihívás, akkor készítsetek ilyen színes, ultra finom cukormázas fánkokat! Farsangra pont jó lesz, de az is biztos, hogy vendégváró falatnak is király ötlet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
10
darabhoz
+

A tésztához:

240 g liszt (BL55)
100 ml tej
20 g friss élesztő
30 g porcukor
2 db nagyobb tojássárgája
1 csipet só
30 g olvasztott vaj

A bevonáshoz:

2 db tojásfehérje
150 g porcukor
½ db citrom leve
matcha por
céklapor (vagy kevés átzúzott málna)
1 tk fagyasztott áfonya pürésítve (botmixerrel)

A díszítéshez:

liofilizált málna
aprított pisztácia
áfonyaszemek
színes cukorkák
Bevásárlólistához adom

A tésztához a hozzávalókat (a vaj kivételével) összegyúrjuk, majd amikor már összeállt hozzáöntjük a vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb 6 cm-es szaggatókkal kiszaggatjuk, a közepüket pedig az ujjhegyünkkel kiszúrjuk, hogy lyukas legyen a közepe. A fánkokat forró olajban kisütjük (pár perc alatt mindkét oldaluk megsül), és papírtörlőre szedjük.

Ezután összedobjuk a díszítést. A tojásfehérjét fehéredésig keverjük a porcukorral és fél citrom levével, majd 2-2 kanálnyi mennyiséget kirakunk 3 tálkába. Az egyikbe matcha port, a másikba céklaport (vagy pürésített málnát), a harmadikba pedig pürésített áfonyát keverünk. A színes mázakba mártjuk a fánkok egyik felét, majd megszórjuk őket tetszőlegesen vágott pisztáciával, áfonyaszemekkel, liofilizált málnával vagy szórócukorral, esetleg csokival, de ízlés szerint bármivel, amivel jól esik. Minél színesebb, annál jobb!:)

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások