Hirdetés
Húsvéti menü

Ünnepi pezsgőkrémes torta

Hozzávalók

Hozzávalók

300 g liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
150 g puha vaj
140 g kristálycukor
4 db tojásfehérje
300 ml száraz pezsgő
6 db tojássárgája
150 g kristálycukor
300 ml száraz pezsgő
425 g mascarpone
15 dkg áfonyalekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ünnepi pezsgőkrémes torta

Idén sem hagyjuk ki az év végi ünnepi torta elkészítését, ami ezúttal elég menőre sikeredett, ugyanis a krémbe és a tésztába is került pezsgő. Meg belénk is a forgatás alatt, de ez már egy másik történet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók

300 g liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
150 g puha vaj
140 g kristálycukor
4 db tojásfehérje
300 ml száraz pezsgő
6 db tojássárgája
150 g kristálycukor
300 ml száraz pezsgő
425 g mascarpone
15 dkg áfonyalekvár
Bevásárlólistához adom

A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.

A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat és a cukrot. A tojásfehérjéket egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a pezsgőt és a lisztes keveréket váltakozva, három-négy lépésben. A masszát az előkészített formába öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A pezsgőkrémhez a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálba tesszük, amit vízgőz fölé helyezünk. Habverővel elkezdjük habosítani, majd folyamatosan, vékony sugárban hozzáadagoljuk a pezsgőt. Egészen addig verjük a gőz felett, amíg stabil, kemény habot kapunk. Levesszük a gőzfürdőről és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét habverővel habosra verjük és a kihűlt pezsgőhabbal összeforgatjuk: először néhány kanálnyit a pezsgőhabből a mascarponéhoz keverünk, hogy fellazítsuk, majd a fellazított mascarponét a pezsgőhabhoz adjuk és lágyan összeforgatjuk.

A kihűlt tortalapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral és ráöntjük a pezsgőkrémet. Mélyhűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Szeletelés előtt a hűtőben kiengedjük, amíg éppen vágható lesz.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások