Hirdetés
Green Kitchen

Ázsiai ízvilágú sertéshúsgolyók szezámos rizzsel

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A húsgolyóhoz

800 g darált sertéshús
1 csokor koriander
3 cm-es gyömbér
4 - 5 gerezd fokhagyma
só, bors
½ tk chilipehely
1 ½ ek szójaszósz
3 - 4 ek olaj a pirításhoz

A forgatáshoz

1 ek pirított szezámmag

A rizshez

250 g jázmin rizs
1 ek pirított szezámmag
2 ek szezámolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ázsiai ízvilágú sertéshúsgolyók szezámos rizzsel

Azt hiszem, megtaláltam a tökéletes kamu ázsiai húsgolyó ízesítést. Lehet, egy ázsiai megkéselne érte, de szerintem brutál király! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A húsgolyóhoz

800 g darált sertéshús
1 csokor koriander
3 cm-es gyömbér
4 - 5 gerezd fokhagyma
só, bors
½ tk chilipehely
1 ½ ek szójaszósz
3 - 4 ek olaj a pirításhoz

A forgatáshoz

1 ek pirított szezámmag

A rizshez

250 g jázmin rizs
1 ek pirított szezámmag
2 ek szezámolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A húsgolyóhoz a darált húst, a felaprított koriandert, a reszelt gyömbért és fokhagymát, a fűszereket és a szójaszószt alaposan összekeverjük. Golflabda méretű gombócokat formázunk belőle, majd füstölgő serpenyőben körbepirítjuk az olajon úgy, hogy szép sötétbarna, néhol szinte már fekete színt kapjanak. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük, utána pirított szezámmagba forgatjuk.

Ázsiai sertéshúsgolyók

A rizst sós vízben megfőzzük, majd hozzákeverjük a szezámmagot és szezámolajat, és tálalhatjuk is a húsgolyókkal.

Ha tetszett az ázsiai sertéshúsgolyók reecptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások