Hozzávalók
A lecsóhoz
- 1 ujjnyi szelet zsírszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 5 db csiperke
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl alaplé (esetleg víz)
- 1 csipet pirospaprika
- só, bors
A húshoz
- 3 szelet bélszín
- 3 szelet libamáj
- 1 ek olaj
- pár csík zsírszalonna
- liszt
A legkomolyabb retró kaja: Budapest bélszín
Hozzávalók
A lecsóhoz
- 1 ujjnyi szelet zsírszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 5 db csiperke
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl alaplé (esetleg víz)
- 1 csipet pirospaprika
- só, bors
A húshoz
- 3 szelet bélszín
- 3 szelet libamáj
- 1 ek olaj
- pár csík zsírszalonna
- liszt
A szalonnát felkockázzuk és egy forró serpenyőn zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit kissé lepirítunk, ezután pedig jöhet az aprított hagyma és az egészet hagyjuk párolódni. Hozzáadjuk a felnegyedelt gombát, egy pár perc elteltével pedig mehet hozzá a felkarikázott paprika és a kockákra vágott paradicsom. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és fűszerpaprikával ízesítjük, majd, egy 5-8 perc alatt, hagyjuk a zöldségeket megpuhulni és összeesni.
A bélszín szeleteket szalonna csíkokkal, az oldala mentén, körbeöleljük és fokpiszkálókkal megtámogatjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Egy forró serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük a bélszínszeletek mindkét oldalát, majd kiszedjük őket és pihentetjük őket egy 10 percig. A libamáj szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a serpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
A tálalásnál egy csésze rizs mellé tesszük a bélszín szeleteket, amiknek a tetejére jöhetnek a máj darabok, mellé pedig lecsót és szalmakrumplit tálalunk. Petrezselyemmel díszítjük.