A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 ek libazsír
- 2 fej hagyma
- 500 g tarkabab
- 500 g marhalábszár
- 200 g gersli
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 db babérlevél
- 2 db füstölt libamell
- 1 ek liszt
- 6 db tojás
Megúszós sólet
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 ek libazsír
- 2 fej hagyma
- 500 g tarkabab
- 500 g marhalábszár
- 200 g gersli
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 db babérlevél
- 2 db füstölt libamell
- 1 ek liszt
- 6 db tojás
A babot és a libamelleket előző este beáztatjuk. A levelekre szedett hagymát egy nagyobb lábasban libazsíron gyönyörűen megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva indulhat a rétegezés. Először a leszűrt bab felét rátesszük a hagymára és jól összekeverjük. Erre dobunk a nagyobb kockákra vágott marhahúsból, majd megy rá a gersli, a babérlevél és a fokhagyma.
Jöhetnek a szintén nagyobb darabokra vágott libamellek, megsózzuk, de azért óvatosan a füstölt hús miatt. Erre a maradék bab. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd a korona, a megmosott, repedésmentes tojások következnek. Megborsozzuk és megszórjuk egy kevés liszttel, átkeverjük. Felforraljuk, a rajta képződött habot leszedjük, majd lefedjük és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. Kész!
Ha tetszett a megúszós sólet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!