Hirdetés

Díszítsd vegán vaníliás habcsókokkal a karácsonyfát!

Hozzávalók

Hozzávalók
30 - 40
darabhoz
1 konzerv csicseriborsó LEVE (190 g-os verzió)
250 g cukor
1 ek keményítő
1 tk almaecet
1 db vanilíarúd kikapart magjai
1 tk vaníliakivonat
Hirdetés

Díszítsd vegán vaníliás habcsókokkal a karácsonyfát!

Ha karácsonykor szeretnétek tojásallergiás vagy akár vegán ismerőseiteknek kedveskedni egy kézzel készült ehető ajándékkal, akkor érdemes kipróbálni ezt a habcsók receptet, mert ha hiszitek, ha nem, a konzerv csicseriborsó leve (aquafaba) tökéletesen helyettesíti a tojásfehérjét! :D Tényleg, nem vicceltem, tökéletes alternatíva. Amikor először meséltek nekem erről, én sem hittem el, hogy ebben a formában kivitelezhető, de kipróbáltam és teljesen jól működik! :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
30 - 40
darabhoz
1 konzerv csicseriborsó LEVE (190 g-os verzió)
250 g cukor
1 ek keményítő
1 tk almaecet
1 db vanilíarúd kikapart magjai
1 tk vaníliakivonat

A csicseriborsó levét egy szűrőn átszűrjük, majd egy nagy keverőtálba tesszük, beleöntjük az ecetet és habbá verjük. Amikor már majdnem teljesen kemény (mintha egy tojásfehérje lenne), akkor mehet bele evőkanalanként a keményítővel elkevert cukor. Ezután beletesszük a vaníliát, a magokat is és kemény habbá verjük.

Habzsákba töltjük és egy (lehetőleg jobb minőségű, szilikonos) sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk a habból. 100 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. Ha letelt az idő, egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk kihűlni a habcsókokat.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások