Hozzávalók
A töltelékhez
- 450 g paprikás kolbász
- 500 g rögös túró
- só, bors
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 1 db tojás
- 1 csokor kapor
Az összeállításhoz
- 12 db réteslap
- 120 g vaj (olvasztott)
- 1 db tojássárgája
Túrós-kolbászos rétes
Hozzávalók
A töltelékhez
- 450 g paprikás kolbász
- 500 g rögös túró
- só, bors
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 1 db tojás
- 1 csokor kapor
Az összeállításhoz
- 12 db réteslap
- 120 g vaj (olvasztott)
- 1 db tojássárgája
A túrós-kolbászos réteshez először a kolbászt felszeleteljük, megpirítjuk egy serpenyőben, kiszedjük, a zsírja nélkül lezúzzuk egy aprítógépben, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A túrót áttörjük, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a megtisztított fokhagymát, összekeverjük a kolbászmorzsával, a tejföllel, a tojással és az apróra vágott kaporral.
6-6 réteslapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, és egymásra fektetjük őket egy konyharuhára, hogy majd könnyen fel tudjuk tekerni. A hosszabb oldaluk mentén elosztva a lapokra kanalazzuk a tölteléket, óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a két rudat. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a réteseket.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a túrós-kolbászos rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!