Hirdetés
Green Kitchen

Császárhússal töltött pite

Hozzávalók

15
darabhoz
+

A töltelékhez

1 db édesburgonya
2 ek olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 mk őrölt kömény
400 g füstölt-főtt császárszalonna
100 ml vörösbor
1 kis csokor petrezselyem
1 db citrom reszelt héja
1 szál újhagyma

A tésztához

200 ml víz
1 tk szárított élesztő
500 g liszt
100 ml olívaolaj
2 csipet só

A lekenéshez

1 db tojás

A tetejére

nagy szemű só vagy szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Császárhússal töltött pite

Ez a mini töltött pite annyira cuccos és ízekben gazdag, hogy mind a 10 ujjatokat megnyaljátok majd utána!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz
+

A töltelékhez

1 db édesburgonya
2 ek olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 mk őrölt kömény
400 g füstölt-főtt császárszalonna
100 ml vörösbor
1 kis csokor petrezselyem
1 db citrom reszelt héja
1 szál újhagyma

A tésztához

200 ml víz
1 tk szárított élesztő
500 g liszt
100 ml olívaolaj
2 csipet só

A lekenéshez

1 db tojás

A tetejére

nagy szemű só vagy szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A töltelékhez való édesburgonyát fóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk kb. 50 percre, amíg megpuhul. Mikróban is elkészíthetjük, ekkor héjastól egy villával pár helyen megszúrkálva 800 Watton 15-25 percig kell hőkezelni. 

A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, majd 30 percet letakarva pihentetjük. 

A töltelékhez az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymákat, majd mehet hozzá kevés só, bors és a kömény. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, pár percig ezzel is pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. Amikor a bor szépen visszaforrt, beledobjuk az apróra vágott petrezselymet, a citromhéjat, a karikára vágott újhagymát és az összetört, előzőleg megsütött édesburgonyát. 

A tésztát kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lekenéshez való tojással vékonyan megkenjük a tésztakorongok széleit, az egyik felükre rakunk 1 evőkanálnyi tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felüket. Villával lenyomkodjuk a széleket, lekenjük a tetejüket is tojással, megszórjuk nagy szemű sóval vagy szezámmaggal, és 175-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a pitéket.

császárhússal töltött pite
Császárhússal töltött pite

Ha tetszett a császárhússal töltött pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Gesztenyés-húsos empanadas

Csirkepaprikás-pite

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások