Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 30 g élesztő
- 250 ml víz
- 20 g tejföl
- 1 csapott ek só
A töltelékhez
- 250 g fetasajt
- 50 g tejföl
- 3 ág rozmaring
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 10 szem magozott olíva bogyó
- 0.25 tk őrölt bors
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
- olívaolaj a tészta megkenéséhez
A legkirályabb sajtos csiga
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 30 g élesztő
- 250 ml víz
- 20 g tejföl
- 1 csapott ek só
A töltelékhez
- 250 g fetasajt
- 50 g tejföl
- 3 ág rozmaring
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 10 szem magozott olíva bogyó
- 0.25 tk őrölt bors
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
- olívaolaj a tészta megkenéséhez
30 g élesztőt egy kis langyos tejben 1 teáskanál cukorral futtassunk fel. A hozzávalókat tegyük dagasztógépbe úgy, hogy alul legyen a só, utána a liszt, tejföl, víz, végül a felfuttatott élesztő. Majd a dagasztó kar segítségével gyúrjuk tésztává és kelesszük 1-1,5 órát.
Miközben kel a tésztánk, készítsük el a krémet. A fetasajtot és a tejfölt egy villa segítségével nyomkodjuk szét, majd ízesítsük a fűszerekkel, az olíva bogyót pedig vágjuk bele.
Miután megkelt a tésztánk, nyújtsuk fél cm vastagságúra, locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal és kenjük meg a krémmel, majd hengergessük fel, ahogyan a bejglit szoktuk. Vágjuk 2 cm vastagságúra őket, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 200 fokon 20 percig.
Tipp: Egy kis gőz hozzáadásával még ropogósabbak lesznek a csigák. Ha nincsen olyan sütőtök, ami tud egy kis gőzt adni a sütéshez, egy hőálló tálba tegyetek egy pohár vizet a sütőbe a sütés elején.