Hirdetés
Bespájzolva

Perfekt pihe puha kalács

Hozzávalók

1
24x10 cm-es formához
+

Az előkészületekhez

35 g liszt
170 ml tej

A tésztához

120 ml tej melegen
55 g cukrozott sűrített tej
30 g friss élesztő
1 púpozott ek cukor
350 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
45 ml olvasztott vaj

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Perfekt pihe puha kalács

A frissen sült kalács illatát egyedül csak az íze képes überelni. Mindez pedig úgy a legjobb, hogyha az ember saját maga készíti el és az egész lakásban kalács illat terjenghet. És hogy mivel kenjétek meg? Persze simán vajjal is elképesztően finom, de ha ajánlhatunk egy alternatívát, akkor ez a fügelekvár lenne az!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
24x10 cm-es formához
+

Az előkészületekhez

35 g liszt
170 ml tej

A tésztához

120 ml tej melegen
55 g cukrozott sűrített tej
30 g friss élesztő
1 púpozott ek cukor
350 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
45 ml olvasztott vaj

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A 35 g lisztet és 170 ml tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni és folyamatos keverés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk, majd néha átkevergetve hagyjuk kihűlni. A kalácshoz való meleg tejet összekeverjük a sűrített tejjel, cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk kis ideig pihenni, hogy felfusson az élesztő. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, beleöntjük az élesztős tejet és az előfőzött lisztes-tejes keveréket és jól bedagasztjuk a tésztát, közben hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is. Mikor szép sima, puha tésztát kapunk, letakarjuk és meleg helyen kb. 35-40 percig kelesztjük. Mikor a duplájára nőtt, átgyúrjuk, 3 részre osztjuk és kis bucikat formázunk belőlük. Ezeket kissé ovális alakúra formázzuk, majd feltekerjük és az így kapott 3 ovális bucit a formába pakoljuk, szépen egymás mellé. Letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük. Lekenjük lazán felvert tojással a tetejét és 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük a kalácsot. Ha túlságosan barnulna a teteje, alufóliával letakarjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások