Hozzávalók
A tésztához
- 90 ml tej
- 40 g cukor
- 2 csipet só
- 12 g élesztő
- 190 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 45 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 2 ek holland kakaópor
- 50 g barna cukor
- 60 g puha vaj
- 2 - 3 csipet só
- 50 g étcsoki
A lekenéshez
- 1 db tojás
Sós csokikrémes párnácskák
Hozzávalók
A tésztához
- 90 ml tej
- 40 g cukor
- 2 csipet só
- 12 g élesztő
- 190 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 45 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 2 ek holland kakaópor
- 50 g barna cukor
- 60 g puha vaj
- 2 - 3 csipet só
- 50 g étcsoki
A lekenéshez
- 1 db tojás
A tésztához a tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukor felét, a só felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és félrerakjuk 4-5 percre, amíg felfut. A lisztet kimérjük egy tálba, belekeverjük a sót, beleütjük a tojássárgáját, a maradék cukrot, hozzáöntjük az élesztős tejet, és összekeverjük a tésztát. Amikor kezd összeállni, belekeverjük az olvasztott vajat is, és simára dagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 45 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb. 35 x 20 cm-esre nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit, a csoki kivételével összekeverjük, és megkenjük vele a tésztát, megszórjuk apróra vágott csokival, és a hosszabbik oldalánál feltekerjük. Kb. 4 cm-es részekre vágjuk, kissé átlósan. Mindegyik tekercs közepét benyomjuk egy vékonyabb fakanálnyéllel, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, lekenjük lazán felvert tojással, és 180 fokos sütőben kb. 12-14 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a sós csokikrémes párnácskák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!