Hirdetés

A legjobb paradicsomos tésztaszósz!

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
5-6 db nagy paradicsom
2 kis fej lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
2 tk szárított oregánó
4 ek olívaolaj
4 ek balzsamecet
só, bors
250 g tészta
Hirdetés

A legjobb paradicsomos tésztaszósz!

A paradicsomos tésztaszószokat mindenki szereti. Az eggyel előbbi posztomban megmutattam a legegyszerűbb verziót, most pedig következik egy olyan, ami szintén nem sokkal bonyolultabb, viszont nagyon izgalmas ízeket lehet előhozni egy kis sütőben történő hőkezeléssel. Következzen a sültparadicsom-szósz!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
5-6 db nagy paradicsom
2 kis fej lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
2 tk szárított oregánó
4 ek olívaolaj
4 ek balzsamecet
só, bors
250 g tészta

 

Fotó: Fördős Peti

A paradicsomokon egy X alakú bevágást ejtünk egy éles késsel, majd forró vízbe dobjuk őket pár percre, ezután pedig lehúzzuk a héjukat. Ezeket a paradicsomokat a megtisztított lilahagymákkal és fokhagymageredekkel együtt egy hőálló tálba tesszük, ízesítjük a fűszerekkel, majd meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel.

Fotó: Fördős Peti

Bedobjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a zöldségek szépen megsülnek. Félidőben keverünk egyet rajta, közben pedig forró, sós vízben kifőzzük a tésztát is. Ha a hagymás paradicsom megsült, kikapjuk a tálat a sütőből és egy zöldségtörővel vagy egy villával alaposan összezúzzuk az egészet.

Fotó: Fördős Peti

Ráöntjük a kifőtt tésztát, összeforgatjuk és már tálaljuk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?