Hirdetés

A legkrémesebb paradicsomos spagetti

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2 gerezd fokhagyma
400 ml passzírozott paradicsom (passata)
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
2 ek mascarpone
só, bors
olaj
250 g spagetti tészta

A tálaláshoz:

parmezán, friss bazsalikom
Hirdetés

A legkrémesebb paradicsomos spagetti

Nincs itt kérem szépen semmi látnivaló, mindenki OSZOLJON! Na jó, kivéve azokat, akik szeretik a paradicsomos spagettiket. Ami itt most következik, abban tényleg nincs semmi extra, semmi furmány, egyszerűen csak a kedvenc spagetti receptem, amit akkor szoktam elkészíteni, amikor csak 10 percet szeretnék rászánni a vacsira egy zúzósabb nap után.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2 gerezd fokhagyma
400 ml passzírozott paradicsom (passata)
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
2 ek mascarpone
só, bors
olaj
250 g spagetti tészta

A tálaláshoz:

parmezán, friss bazsalikom
Fotó: Fördős Peti

A spagettit forró, sós vízben elkezdjük főzni, közben pedig összedobjuk a pofonegyszerű szószt. Kevés olajat hevítünk egy forró serpenyőben, ebbe beletörjük a fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a paradicsompürét.

Fotó: Fördős Peti

Oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük, majd belekanalazzuk a mascarponét és alacsony lángon addig rotyogtatjuk, amíg a tészta elkészül. Ha ez is megvan, a frissen kifőtt tésztát beleforgatjuk a szószba és azonnal tálaljuk. Parmezánnal és friss bazsalikommal díszítjük – már ha van otthon.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?