Hirdetés

Csirkemell tarkabors kéregben: egyszerű és gyors vacsora

Hirdetés

Csirkemell tarkabors kéregben: egyszerű és gyors vacsora

Hirdetés

A csirkemellről sokan úgy gondolják, hogy száraz, unalmas és ízetlen húsféleség, mi azonban évek óta tartó szent missziónknak tartjuk, hogy lemossuk róla ezt a billogot. Trükkös sütési módszerekkel és klassz fűszerekkel zseniális ételt lehet varázsolni belőle: Jani most egy egyszerű, szuperborsos, tejszínes verziót mutat meg nektek. 

Hozzávalók

A csirkéhez:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2-3 ek. egész tarkabors
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 dl tejszín
  • olívaolaj
  • bors

 A körethez:

  • 40 dkg krumpli
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • olívaolaj

img_4487.jpg

A tarkaborsot mozsárban kicsit összetörjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, olívaolajjal megkenegetjük, sózzuk, majd végül a tarkaborssal bedörzsöljük őket.

Olívaolajon kisütjük a csirkehúsokat majd félretesszük őket egy tányérra, amit lefedünk alufóliával. A serpenyőben letapadt pörzsanyagokat, bors maradványokat jó minőségű vörösborral felöntjük, és addig forraljuk, amíg elforr az alkohol. Végül felöntjük tejszínnel, majd még egy adag színes borssal és sóval fűszerezzük.

Kevés olívaolajat hevítünk egy forró serpenyőben, majd az előfőzött krumplit feldaraboljuk és pirítani kezdjük benne. A felaprított petrezselymet is hozzáadjuk, hogy az is ropogósra piruljon, majd az egészet megsózzuk és ha a krumpli aranybarna színt kapott, már tálalhatunk is. 

img_4473.jpg

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások