Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- só
- 500 g farfalle tészta
- 150 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g dió
- 5 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
- bors
- 3 db mozzarella golyó
Brokkolipesztós tészta
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- só
- 500 g farfalle tészta
- 150 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g dió
- 5 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
- bors
- 3 db mozzarella golyó
A brokkolit rózsáira szedjük, és forró, sós vízben nagyjából 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és beledobjuk jeges vízbe, hogy ne főjön tovább és megmaradjon a színe. A lehűlt brokkolit, a bazsalikomot, a reszelt parmezánt, az olívaolajat, a citrom facsart levét, a fokhagymát és a diót turmixgépbe tesszük, megsózzuk és borsozzuk is, majd lezúzzuk géppel az egészet.
Közben kifőzzük a farfallét, és a főzőlevéből 1-2 evőkanállal még krémesítjük a pesztót. Összekeverjük a tésztát a pesztóval, rátépkedjük a mozzarellát és már ehetjük is.
Ha tetszett a brokkolipesztós tészta, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!