Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Brokkolis-sajtos cannelloni

Hozzávalók

4
főre
+
400 g brokkoli
300 g mascarpone
50 g parmezán
2 gerezd fokhagyma
só, bors
250 g cannelloni tészta
50 g vaj
150 g bacon
50 g liszt
600 ml tej
0.25 db szerecsendió
200 g mozzarella
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brokkolis-sajtos cannelloni

Töltsetek brokkolit cannelloni tésztába, öntsétek nyakon egy baromi jó baconös besamellel, és szórjátok meg sajttal! Így készül röviden egy baromi ütős és laktató kaja!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
400 g brokkoli
300 g mascarpone
50 g parmezán
2 gerezd fokhagyma
só, bors
250 g cannelloni tészta
50 g vaj
150 g bacon
50 g liszt
600 ml tej
0.25 db szerecsendió
200 g mozzarella
Bevásárlólistához adom

A brokkolit forró vízbe tesszük, és újraforrástól számítva 3 percig forraljuk, majd jeges vízben lehűtjük. Apró rózsákra szedjük, ha kell, még kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük a mascarponéval, a reszelt parmezánnal és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd egy nyomózsákba töltjük, és a cannelloni tésztákba nyomkodjuk a tölteléket. Magas falú tepsibe helyezzük a töltött tésztákat.

Brokkolis-sajtos cannelloni

A vajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd rászórjuk a lisztet, és habverővel folyamatosan kevergetve felöntjük az előzőleg megmelegített tejjel, majd sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Amikor besűrűsödött a mártásunk, ráöntjük a tésztára, és a tetejére rátépkedjük a mozzarellát. 180 fokos sütőben, 40 perc alatt megsütjük, és tálaljuk. 

Ha tetszett a Brokkolis-sajtos cannelloni receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások