A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 1 db nagyobb padlizsán
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek cukor
- 3 csipet szárított oregánó
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 300 g penne tészta
- só,bors
Padlizsános tészta karamellizált hagymával
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 1 db nagyobb padlizsán
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek cukor
- 3 csipet szárított oregánó
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 300 g penne tészta
- só,bors
Padlizsános újítás
Ha ti is imádjátok az olaszos ízeket és a tészta is jöhet minden mennyiségben, akkor ne habozzatok, készítsétek el a családnak ezt az isteni padlizsános tésztát! Elkészítési ideje kevesebb, mint egy óra, így gyorsan főzhetsz valami finomat. Irány a konyha és a tésztapolc!
Hogyan készítsd el a padlizsános tésztát?
A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, sütőpapíros tepsiben eloszlatjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 180 fokos sütőbe rakjuk kb. 30 percre. Ezzel el is készültél a folyamat leginkább időigényes részével, de vigyázz, el ne feledkezz a padlizsánról! A hagymát és fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A cukrot elkezdjük karamellizálni, majd hozzáöntjük az olajat és rádobjuk a szeletelt hagymákat. Állandó kevergetés mellett megvárjuk amíg összeesik a hagyma, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a paradicsomkonzervvel. A tésztát forró sós vízben kifőzzük. A szószt 4-5 perc alatt összeforraljuk, beleöntjük a sült padlizsánkockákat és készen is vagyunk a szósszal, melyhez már csak hozzákeverjük a kifőtt tésztát. A tökéletes végeredmény érdekében parmezánnal tálaljuk.
Hasznos tippek a padlizsános tészta elkészítéséhez
- Ha egy kicsit krémesebb állagot szeretnénk, a tálalásnál a parmezán sajtot lecserélhetjük egy kis mozzarellára. Ha esetleg nincs otthon padlizsán, vagy kicsit változtatnátok a recepten, nyugodtan próbálkozzatok a cukkinivel, brokkolival vagy akár csicseriborsóval is!
- Tippek, trükkök:
- Na nem szeretnétek sírni hagymavágás közben, akkor vegyétek elő a síszemüveget vagy jobb esetben az aprítógépet. De az is működhet, ha egy korty hideg vizet vesz az ember a szájába hagymavágás közben.
- Hogy tuti ne égjen oda a cukor, amikor megkapta a tökéletes barnás színt, egyből tegyük bele a következő hozzávalót.
- A tészta készítéséhez tökéletesen jó a bolti konzerv, de ha szeretnétek otthon összedobni egy frankó tésztaszószt, akkor ahhoz is van receptünk, amit itt talátok.