Hirdetés
Karácsonyi menü

Sonkás-gombás penne

Hozzávalók

2
főre
+
250 g penne
1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
120 g füstölt főtt tarja
150 g barna csiperkegomba
50 g füstölt sajt
50 g trappista sajt
300 ml tejszín
só, bors
szerecsendió
friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sonkás-gombás penne

Ha egy kiadós ebédre vagy vacsira vágysz, akkor próbáld ki ezt a nagyon egyszerűen összedobható kaját! Tejszínes változat, és aki nem szereti a gombát, simán kihagyhatja, anélkül is egy csodás sonkás-sajtszószos tészta lesz belőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
47
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g penne
1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
120 g füstölt főtt tarja
150 g barna csiperkegomba
50 g füstölt sajt
50 g trappista sajt
300 ml tejszín
só, bors
szerecsendió
friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A gombákat száraz serpenyőben jól lepirítjuk (ha kicsik a gombák, akkor hagyhatjuk egészben őket, ha nagyobbak, akkor felezzük vagy negyedeljük őket.) A pirult gombákat kiszedjük és félretesszük. A zúzott fokhagymát az olajon megpirítjuk, majd jöhet rá a kockázott sonka, amit szintén kicsi megpirítunk.

Sonkás-gombás penne

Ezután felöntjük tejszínnel, reszelünk bele szerecsendiót, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat. Ha szépen felolvadtak a mártásban, sózzuk, borsozzuk. A kifőtt tésztát hozzákeverjük a mártáshoz, majd a lepirított gombafejeket is beleforgatjuk.

Tálaláskor szórhatunk rá egy kis vágott petrezselymet.

Ha tetszett a sonkás-gombás penne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások