Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A húsos raguhoz:

3 ek olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált hús
400 ml passzírozott paradicsom (passata)
1 csipet bazsalikom
1 csipet majoranna
1 csipet oregánó

A töltelékhez:

250 g ricotta
1 gerezd fokhagyma
5 ek parmezán + 3 ek a tetejére
2 marék friss spenót
20 db óriás kagylótészta
só, bors
Hirdetés

Töltött kagylótészta egy szuper raguval

Egy jóféle tésztás kaja mindig aduász, de egy idő után unalmassá válhat a tészta-szósz kombó. Erre jó megoldás ez a töltött kagylótészta, mert egyrészt nagyon jól néz ki, másrészt a ricotta és a paradicsomos ragu olyan jól állnak egymásnak, hogy ha egyszer megkóstolod, biztos, hogy rákattansz!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A húsos raguhoz:

3 ek olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált hús
400 ml passzírozott paradicsom (passata)
1 csipet bazsalikom
1 csipet majoranna
1 csipet oregánó

A töltelékhez:

250 g ricotta
1 gerezd fokhagyma
5 ek parmezán + 3 ek a tetejére
2 marék friss spenót
20 db óriás kagylótészta
só, bors

A raguhoz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá a hús, amit körbepirítunk. Ha ez kész, ráöntjük a paradicsomot, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majorannával és oregánóval. Amíg a ragu rotyog, összedobjuk a tölteléket: ehhez először kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot egy gerezd fokhagyma társaságában. Ha kész, félretesszük egy keverőtálba, rákanalazzuk a ricottát, mehet bele a tojás, a parmezán, a só és a bors, majd összekeverjük az egészet.

Fotó: Fördős Peti

A kagylótésztát forrásban lévő sós vízben félkeményre főzzük, de még mielőtt teljesen al dentére készülne leszűrjük, mert a sütőben is kap még egy kis hőkezelést majd. A kagylótésztákat egyesével megtöltjük, és rápakoljuk a paradicsomos ragura, majd jó alaposan megszórjuk a maradék sajttal. 200 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások